IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уайнстийн насилил манекенка и й платил $1 млн. да мълчи

22 ноември 2017 13 20

Моделът се оплакала в полицията, прокуратурата не намерила улики

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пореден скандал около Харви Уайнстийн предизвика признанието на италианската манекенка Амбра Батилана Гутиерес, която твърди, че той ѝ е заплатил 1 милион долара за да купи мълчанието ѝ, след като ѝ е посегнал сексуално, съобщава New Yorker.

Всичко започнало на 27 март 2015 г. Уайнстийн се срещнал с манекенката в офиса си в Манхатън, където именно се стигнало до сексуалното му посегателство.

Италианката подала жалба в полицията. Органите на реда решили с помощта на модела да получат нужните доказателства, като провокирали продуцента към откровения в телефонен разговор.

По време на беседата Уайнстийн предложил на Гутиерес да го посети в хотелската му стая, а след това се извинил за недостойното си поведение в офиса. Окръжният прокурор тогава се отказал да повдигне обвинения срещу продуцента, тъй като счел телефонния разговор за недостатъчна улика.

След това холивудският продуцент убедил потърпевшата да подпише споразумение за неразгласяване на фактите относно посегателството, като ѝ изплатил 1 милион долара.

„Аз дори не разбрах какво правех с тези бумаги. Говорех лошо английски и ми беше крайно трудно да осмисля всички специални термини в споразумението“, спомня си италианската манекенка.

Тя видяла как продуцентът се е разтреперил и разбрала колко важен е този документ за него.

„Но тогава трябваше да помагам на брат си и на майка ми, не исках да разруша кариерата си и подписах!“, доверява Гутиерес. Едва по-късно тя осъзнала, че е постъпила неправилно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

patrisha ( преди 6 години )
Ами като е осъзнала, че е постъпила неправилно, да му върне милиона и тогава да реве! Ама щом си е продала ***, не виждам причина за мрънкане. Сключила е сделка. Иначе работата стана като популярния лаф : Га яде кифтетата, не рива...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар