IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По пътя на мечтата: Наум Шопов-младши взе изпита по педиатрия

20 април 2018 09 00

Той е категоричен: Искам да стана лекар, не актьор

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Наум Шопов-младши има актьорска закалка в своя прочут род, той самият също не предава традицията. Но пък вижда бъдещето си в медицината и се похвали, че е взел успешно държавния си изпит по педиатрия.

През 2017 г. той завърши медицина семестриално и отново се похвали за това в социалните мрежи с думите „Вече съм лекар стажант“. Маята си е мая обаче и чаровникът не успя да избяга от екрана, след като преди година прие покана да се присъедини към актьорския състав на сериала „Откраднат живот“ в ролята на доктор Борис Тасев.

За да стигне до реалната диплома по медицина обаче Наум Шопов-младши трябва да мине през още тежки държавни изпити.

Неведнъж е споделял, че мечтае след това да специализира хирургия, и ако трябва да бъде по-конкретен – пластична хирургия.

Дори в свободното си време между снимките на сериала и тежките изпити в Медицинска академия той ходи при доктор Енчев, който му показва тънкостите на занаята.

Шопов-младши е категоричен, че не планира да става актьор. Може би затова не позволява камерите да пречат на заветната му цел и въпреки тежките снимачни дни е успявал да учи и взима повечето си изпити с отлични оценки. А все по-големият му опит в лекарската професия помага за достоверността на образа на доктор Тасев.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари