IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Славата ги сполетява и без диплома: Звезди без образование

1 юли 2018 13 15

Те са успешни, въпреки училището

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Все по-често виждаме как не образованието е това, което помага на човек да е успешен. Ето и някои от големите знаменитости, които могат да се похвалят със звездна кариера без школуването да им е помогнало за това.

Резултати от изследване на CNBC от 2016 г. показват, че около една трета от милиардерите не са държали в ръка диплома за висше образование. Ето и някои от любимите ни звезди, които също не са на „ти“ с училищната система.

Леонардо Ди Каприо

Лео не обичал училище и до този момент счита школното образование за безсмислено.

„Не обичам училището, там те карат да се съсредоточиш върху нещо, което ти не искаш да знаеш. На мен малко ми обръщаха внимание“, споделя звездата.

Младият Ди Каприо напуска училище и заминава за Лос Анджелис, където учи все пак четири години, но това е всичко що се отнася до образованието му.

Той става част от авангардната трупа "The Mud People", която гастролира в областта на Лос Анджелис. Само на 15 години вече си има личен агент и се снима в реклами и учебни документални филми. След първата му малка роля в сериала "Ласи", Ди Каприо напълно загърбва образованието и се насочва към актьорската кариера.

Елън Дедженерис

Елън е една от най-успешните комедиантки и водещи в историята на Холивуд. Пътят й към успеха не е лесен. Тя напуска Университета в Ню Орлеанс, където учи "Комуникации" след обучение едва половин година.

Залавя се за работа с доста нестандартни за тийнейджър длъжности - като художник, продавач на прахосмукачки, отваря стриди в ресторант.

В началото на 80-те започва да пише стендъп комедии. Споделя, че тогава е била повлияна от Уди Алън и Стив Мартин. Славата й идва след като взима участие в телевизионното шоу на Johnny Carson Tonight Show. Днес е тв кралица със собствено шоу, носещо нейното име.

Снимка: Reuters

Риана

Риана била едва на 16 години, когато взела решение да напусне училище и да се съсредоточи върху музикалната си кариера. Затова заминава за САЩ и има прослушване за "Деф Джем Рекордингс".

Тогава я прослушва Джей Зи, който наскоро бил назначен за президент и главен изпълнителен директор. Рири успява да привлече вниманието на рапъра и подписва договор.

Въпреки житейския й опит, който й помага да осъзнае, че дипломата не винаги е важна, певицата се бори за образованието, обяснявайки, че вярва в него и че то е оръжие срещу несправедливостта и неравенството.

Снимка: Reuters

Ким Кардашян

Кардашян е една от най-известните фамилии в наши дни. Това семейство стана така популярно, заради това, че живее пред камерата с шоуто „Семейство Кардашян“, което отлично им помага да си построят мащабен бизнес.

От всички членове на фамилията само Кортни и Роб са завършили колеж. Що се отнася до най-успешната сестра - Ким, тя посещавала Пиърс колеж в Лос Анджелис и паралелно работила в семеен магазин, но така и не завършила. 

Преди година обаче Ким изненада като сподели, че иска да продължи своето обучение и дори да продължи да учи и да стане юрист. "Ким изявява желание да вдигне малко своето IQ и обмисля сериозно варианта да се върне към образованието, за да сбъдне мечтата си. Някъде дълбоко тя осъзнава, че не е толкова умна, колкото ѝ се иска да бъде и единственият начин да се справи с това е да учи", сподели преди време близък до звездата.

Снимка: Reuters

Дженифър Лорънс

Лорънс не получила дори средно образование. На 14 години тя напуска училище, за да покорява Холивуд. Актрисата избрала правилния път, а доказателството са статуетки като "Оскар" и отличие Златен глобус.

Все пак тя признава, че съжалява донякъде, че е напуснала така училище.

"Просто искам да кажа, че не си създавам някакви илюзии и не се смятам за някакъв супер умен човек. Но да, напуснах гимназия, нямам диплома и съм се самообразовала. Доста полезно нещо, дори и да не дават няколко дипломи и сертификати за това".

Снимка: Reuters

Джим Кери

Джим също напуснал училище, но не заради актьорството. Когато бил на 15 години, неговото семейство имало финансови проблеми и на него му се налагало да работи, за да заработва прехраната си. По-късно той започва актьорски курсове и сега заработва милиони.

Снимка: Reuters

Киану Рийвс

Един от най-обаятелните и успешни актьори така и не получава диплома за средно образование, въпреки че се стараел, той сменя няколко училища, но после разбрал, че просто не е за такъв тип образование.

„Мисля, че просто не се вписвах в този формат. Бях постоянно в конфликт с учителите, защото непрекъснато питах "защо?". Задавах твърде много въпроси и не можех да спра. Вместо училище, Киану започва да посещава театрална школа. Участва в продукции и в крайна сметка става един от най-известните актьори в света. 

Снимка: Reuters

Опра Уинфри

За никого не е тайна чудната история на една от най-богатите жени в Холивуд – телевизионната водеща Опра Уинфри. Нейното семейство е било изключително бедно и й се налага да се бори за стипендия, за да може да си позволи да учи висше. Приета е в Университета на Тенеси, но още през първата година решава да не пропуска шанса си в телевизията и започва работа там. Явно е направила правилния избор.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари