IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е най-важното в грижата за мъжкото лице?

23 юни 2017 05 00

Няколко основни стъпки

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Правилната грижа за кожата е важна не само за жените, но и за мъжете. Бръсненето с бръсначка и измиването на лицето с вода след това не е достатъчно. Много представители на силния пол имат раздразнена, груба и лющеща се кожа, акне и други недостатъци по лицето. Те най-вече се дължат на неправилно използване на козметика или липса на допълнителна грижа за кожата.

Ето 5 основни принципа, които мъжете трябва да спазват:

Измиване на лицето два пъти на ден

Истината е, че кожата на мъжете е много по-мазна от тази на жените, заради нивата на тестостерона. Това създава различни кожни проблеми.

Много мъже практикуват професии, при които са подложени на различни замърсители. Те попадат в кожата на лицето и могат да предизвикат раздразнение, комедони и други. Затова измиването на лицето поне два пъти на ден е препоръчително, като акцентът трябва да е преди лягане. Може да се ползва натурален сапун или тоник за дълбоко почистване, който да балансира нивото на мазнини в кожните клетки.

Хидратиране

Използването на овлажнители всеки ден спомага за хидратацията на кожата. Хубаво е те да са богати на антиоксиданти, което предпазва свободните радикали в клетките и отблъсква вредните влияния от заобикалящата среда. Някои гелове с алое вера успокояват кожата на лицето и същевременно я защитават от вредните UVA and UVB-лъчи.

Кои са останалите стъпки може да прочетете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари