IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете над 65 са най-уверени във външния си вид

28 юли 2017 11 40

Тогава не се подчиняват на недостижими стандарти за красота

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Възрастните мъже, прехвърлили 65 години, се чувстват най-уверени във външния си вид, защото не се подчиняват на недостижими стандарти за красота, установи проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“.

Според изследването, 75 процента от мъжете от третата възраст се чувствали доволни от външния си вид.

В групата на 16-24 годишните този процент се оказал значително по-малък – едва 56 на сто.
Младите не се чувстват удовлетворени от това как изглеждат поради факта, че е много трудно да се доближат до високите стандарти за красота, налагани от съвременните млади идоли.

На 16-24 годишните им се налага да полагат неимоверни усилия, за да заприличат на героите от момчешките банди, от сериалите за оцеляване сред природата или от елитните футболни клубове.

За разлика от тях мъжете над 65 не се притеснявали нито от сивеещите си и понякога оплешивяващи коси, нито от малко поотпуснатите си тела. Те считали тези изменения за естествени и се държат много по-уверено в обществото.

Мачовците със посребрели коси много добре се възприемат от дамите, които не са толкова взискателни към външността им, в сравнение с младоците.

78 на сто от възрастните мъже смятали за напълно естествени бръчките, и че остаряването на кожата просто не може да се спре. Но това не значи, че възрастните тотално игнорират външния си вид – напротив, те не спират да се грижат за него, но без да ги тресе параноя.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари