IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете, които искат поколение – откажете се от бельото нощем

21 август 2017 12 40

Учени съветват да спим голи за по-добро здраве

Мъжете, които искат поколение – откажете се от бельото нощем

Експерти от Института за изследване на съня в Лос Анджелис твърдят, че една от основните причини за безсънието е нарушената терморегулация, пише сайтът Лайф.

Повечето хора се събуждат нощем, защото прегряват. Да се откажеш от одеяло е трудно, а е по-лесно да се лишим от нощницата или пижамата. А когато подобрим съня си, шансовете да заболеем от диабет и да имаме проблеми със сърцето стават по-малки.

А как да се радваме на дълъг и дълбок сън?

Просто като спим голи. Това е полезно за мъжкото здраве. Изследване от 2015 година доказа, че мъжете, които искат да имат поколение, е добре да се откажат от долното бельо през нощта.

А проучване от 2014 година установи, че колкото по-малко бельо има между спящите съпружески двойки, толкова те се чувстват по-щастливи. Сънят без дрехи подпомага снижаването на кортизола – хормона на стреса, а също така стимулира производството на мелатонин – хормона на съня.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари