IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Година затвор грози Мис Турция

8 декември 2017 11 40

Ътър Есен може да се окаже зад решетките заради пост в Twitter

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Детронираната Мис Турция 2017 Ътър Есен е заплашена да се изправи пред съда и дори да получи ефективна присъда. Причината е оскърбително съобщение в Twitter, заради което вече и бе отнета възможността да представи страната си на Мис Свят в Китай. Вместо нея на Мис Свят в китайския град Саня се представи Аслъ Сюмен, която успя да се пребори за място в топ 20 на финала на престижния конкурс по красота.

Прокуратурата ще иска максималната присъда за красавицата, която в случая може да достигне до 1 година затвор. Анадолската агенция, цитирана от „Монитор“, съобщи, че на 18-годишната Есен е повдигнато обвинение в „публично оскърбяване на част от обществото“ със забележка, публикувана в социалната мрежа по време на честванията за годишнината от потушаването на преврата.

„Тази сутрин ми дойде цикълът, за да празнувам 15 юли, Денят на мъчениците. Празнувам като кървя с кръвта на нашите мъченици“, гласи постът на Ътър, който предизвика бурните реакции.

След като ѝ бе отнета короната, брюнетката се оправда с крехката си възраст.

„Искам да кажа, че като 18-годишно момиче не съм имала политически цели, когато написах това съобщение“, поясни тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари