IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си спестите епичните коледни скандали със „свекървището“

5 декември 2017 09 00

Бъдете смирени, празници идват!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Свекър и свекърва ви пристигат обичайно за Коледа. Тя дори още не си е отворила устата, но вие сте напрегнати до краен предел За какво ще мрънка този път? Дали пак ще ви изсипе куп „препоръки“? Не се настройвайте негативно. Вдишайте-издишайте и следвайте следните препоръки за безаварийна Коледа със „свекървището“.

1. Избирайте битките си!

Ако вашата свекърва не е злобна, садистична бабка, вероятно доста от нещата, които казва и ви дразнят, не целят да ви обидят. Затова не скачайте срещу всяка нейна дума и съвет, а избирайте мъдро битките си.

Понякога едно: „Страхотна идея, не съм се сетила за това досега!“ може да ѝ затвори устата и дори да я направи по-благосклонна към вас.

2. Не посягайте към бутилката

Разбираме, иска ви се. Още щом я видяхте да си влачи куфара към входната врата инстинктивно ви се прииска да си налеете едно голямо, въпреки че няма още обяд. Но алкохолът не е добра идея. Той ще ви направи по-раздразнителни и словоохотливи и лесно ще изръсите куп неща, които ще ви изиграят лоша шега.

3. Планирайте деня

Когато имате план с активности, лесно може да се отървете от присъствието ѝ с добро извинение. А и така ще сте прекалено заети да се изнервяте и да анализирате всяко нейно изречение по 6 пъти.

4. Доведете подкрепление

Може да е в лицето на половинката ви (преди това трябва да е минал инструктаж как да ви пази гърба за всичко) или сестра ви, братовчедка, някоя приятелка, която да бъде буфер помежду ви при създало се напрежение и ваш съюзник.

5. Дайте ѝ думата

Ако я пресичате всеки път и не ѝ давате право на глас, само ще раздразните лъва. Не е лошо от време на време да извадите миловидния поглед и да поискате съвет или мнение, пък после решете дали ще го следвате. Така тя ще се почувства важна и може да не се бърка толкова в коледните ви дела и трапеза.

6. Засипете я с работа

Иска и знае как да помогне? Чудесно! Оставете ѝ да приготви половината ястия, да почисти с вас къщата и да погледа децата. Така ще се сдобиете с време за себе си, което може да използвате за маникюр, педикюр, спа процедура или друго приятно занимание.

7. Избягвайте я

Ако толкова много ви дразни, просто гледайте да не оставате задълго в една стая. Вършете всички неща около мястото, в което се намира.

8. Усмихнете се! Тя все пак ще си тръгне

Когато положението стане нетърпимо, повтаряйте си: Тя ще си тръгне след няколко дни!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари