IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вивиан Уестууд спира масовото производство от екологични подбуди

15 февруари 2014 15 13

Дамата няма да разширява повече модната си империя в името на опазването на природата

Вивиан Уестууд, Снимка: Andy Gotts

Вивиан Уестууд, Снимка: Andy Gotts

Уестууд обясни, че иска да интегрира екологичните си идеи в творбите си и да бъде по-етична в бизнеса. „Реших да не се разширявам повече, в действителност искам да направя точно обратното. Повече ме интересува качеството, а не количеството“, сподели дамата.

И за да подплати думите си с действия, дизайнерката обедини сили с организацията „Грийнпийс“ и се включи в кампанията „Спаси Арктика“. Освен нея много холивудски звезди, музиканти, модели и т. н. облякоха бели тениски, на които се вижда планетата във формата на сърце. Те се продават за 50 британски лири парчето в онлайн магазина на Вивиан Уестууд.

„Вярвам, че ако всички носеха само няколко красиви неща, нямаше да има такъв проблем с изменението на климата. Хората не осъзнават колко бързо се отправяме към евентуално масово измиране. Веднъж след като глобалната температура се покачи с над два градуса, вие не можете да я спрете. Актуалните прогнози са, че тя ще се покачи с 4°C или 6°C, което би означавало, че всичко по-долу от Париж ще стане необитаемо “, сподели Анди Готс, фотограф на кампанията.

Вижте и кои звезди участват в нея в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари