IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един трик, с който ще преобразите косата си

15 април 2011 07 16

Косата ви е изтощена, суха и накъсана? Трябва ви само царевично нишесте и доматен сок

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Деница Христова

Отново ще си говорим за сухата коса и начините да се преборим със стърчащите краища и ефекта „метла“, както често казват в рекламите.

Най-важното е косата да бъде здрава, затова и маските, с които я третираме трябва да бъдат подходящи точно за нашия тип коса.

Иска се пробване, постоянство и най-вече използване на продукти от природата.

Признаваме, че това не е най-мързеливият начин за постигане на резултати и изисква много повече време, но всичко е въпрос на избор и малко повече търпение.

И така, зимата е стресирала косата ви, а пролетта я е накарала да пада? По-добре прочетете това.

Предложението ни е за една маска в домашни условия, която на първо четене изглежда доста странно, заради необичайните продукти, които се използват, но пък върши страхотна работа.

Маска с царевично нишесте и доматен сок.

Съотношението в рецептата е 1 ч.л. нишесте към 1 ч.ч. доматен сок, а приготвянето е изключително лесно.

Просто двете съставки се смесват и разбъркват добре, нанасят се задължително върху измита, все още влажна коса и след 10 минути се изплаква с хладка вода.

Подобно на кожата, чиито pH баланс често е понижен, така и косата има нужда от допълнително хидратиране, особено след като съвсем скоро отново ще бъде лято и пак ще бъдем в търсене на ефективна маска за коса.

При редовно използване (да кажем веднъж в седмицата) маската с царевично нишесте и доматен сок се грижи за възстановяването на баланса на pH, освен това прави косата да изглежда по-свежа и с повече блясък.

Доматеният сок съдържа много полезни витамини, а нишестето обикновено се използва вместо сух шампоан, тъй като има свойството да отнема излишната мазнина в корените на косата.

Опитайте за 2-3 месеца и открийте разликата.

Автор - снимка

КоментариКоментари