IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които да направите до края на лятото

15 август 2018 08 00

Ходили ли сте на кино под звездите?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Винаги се заричаме, че през лятото ще пътуваме повече и направим куп неща, които сме отлагали през годините. Но времето никога не стига, за да осъществим всичките си планове. Вече сме в средата на август и ни остава още малко време, за да се полюбуваме на морето, да скочим с бънджи или отидем на палатка с приятели. Ако сте прекарали отпуската си по-скучно и търсите разнообразие, сега е времето да направите нещо ново и щуро. Не е нужно да правите грандиозни планове. Предизвикайте себе си със спонтанно пътуване до място, на което никога не сте били, намерете си ново хоби, преоткрийте забележителностите на страната ни. 

Ето 5 неща, които да направите до края на лятото, за да бъде то по-интересно: 

Отидете на концерт на открито или фестивал

Няма нищо по-хубаво  от това да стоите в парка, пиете биричка и слушате музиката на любимата си група. А бихте ли се изкефили на някой музикален фестивал в планината или на морето с приспиване? Дори и да не обичате струпването на много хора на едно място и спането в палатка, задължително трябва да посетите подобно събитие до края на лятото. На него ще се заредите с много емоция, може и да създадете и нови приятелства.  

Посетете ботаническа градина

Разходката сред растенията успокоява. В по-големите градове има ботанически градини, които са чудесно място за прекарване на времето през лятото. Тъй като през този сезон има голямо разнообразие от цъфнали цветя в тях, ще имате декор за нови снимки, с които да обновите профилите си в социалните мрежи. Може да си купите някои цветя, които да придадат свежест на дома ви. 

Намерете си ново хоби 

В последно време е много модерно всеки да си прави сам мебелите, бижута, различни аксесоари и други. Вие какво изработихте това лято? Намерете в какво ви бива най-много. Пробвайте декупаж със салфетки, цветя от хартия, да плетете или създавате гоблени с диаманти.  По този начин може да запалите и ваши приятели или да им подарите онова, което сте създали. 

Отидете на кино на открито

Виждали сте по филмите как млади двойки отиват с колите си на кино на открито. В България също има подобни. През последните години нашумяха пътуващите кина, които достигат до по-малки градове и села или прожектирането на филми в различните квартали на София. Вземете си чипс или пуканки, любимото питие и се насладете на емоцията да гледате филм под звездите. 

Идете на фермерски пазар

Не е нужно да ходим на село, за да си купим домашно приготвено сирене или вкусно шипково сладко. У нас все по-често, особено през пролетта и лятото, се организират така наречените фермерски пазари, на които много хора предлагат своята продукция. Там ще намерите пресни плодове и зеленчуци без пестициди, домашно сладко и лютеница, сок от арония, бъз и куп други вкусотийки, с които може да приготвите страхотна трапеза за любимите хора. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари