IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с безсънието?

31 август 2012 11 16

Трудно заспивате или пък спите неспокойно? Ето няколко съвета как да решите проблема…

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Безсънието е много често срещано явление и засяга хора от различни възрасти. Причините за проблема са разнообразни, но една от най-разпространените е стресът. Тревоги в семейството, в работата, в любовта – всичко това натрупва отрицателни емоции, запечатва картини в съзнанието ни и когато си легнем, ни пречи да заспим. Или пък ни кара да се будим през час и да спим неспокойно. Което се отразява ужасно и на здравословното ни състояние, на настроението ни и на начина ни на живот като цяло. Точно затова решихме да ви покажем няколко съвета за това как да се преборите с безсънието и да спите по-сладко и спокойно.

Половин час глезене

Или с други думи, половин час преди да си легнете, си вземете гореща вана, запалете си ароматни свещи и почетете книга, послушайте релаксираща музика. А, можете и да помолите някой от близките ви да ви направи отпускащ масаж.

Упражнения

Малко гимнастика в късния следобед също ще ви се отрази чудесно. Само не я правете непосредствено след вечеря. И бъдете постоянни! Може и да не усетите ефект още от първия път, но след време ще видите, че упражненията ще ви помогнат да се отпуснете.

Създайте си режим

Режимът на съня е доста пренебрегван фактор. Може би, защото веднъж нарушен, трудно се възвръща. Но пък не ви пречи да опитате. Старайте се да лягате и ставате по едно и също време.

Погрижете се за удобството в спалната

Проветрявайте често! Свежият въздух е гаранция за сладък и спокоен сън. Удобството в леглото също е много важно! Меки и приятни завивки, удобна възглавница – понякога само това е достатъчно, за да решите проблемите си със съня. Ние специално ви препоръчваме Комплектът Анти Стрес на Доремео, който можете да видите ТУК.

Комплектът се състои от пухкава двойна завивка и 2 възглавници Карбон. Карбоновите нишки предпазват от прах, акари, алергии, статично електричество и не задържат миризми! По този начин си осигурявате невероятен комфорт в леглото.

Висококачествената завивка Карбон е мека, нежна и много приятна на допир. И е подходяща за всички сезони. Пълнежът й от уелслийп нишки контролират топлината и гарантират дълбок и спокоен сън. Завивате се и вие е толкова приятно, че направо забравяте за всички проблеми.

Възглавницата Дормео Карбон пък има ортопедични свойства и осигурява опора на главата и шията точно там, където е най-необходимо. По този начин се отпускате максимално и по-бързо заспивате. И най-вече – не се събуждате с болки във врата.

Има и още една хубава новина – сега Комплектът Анти Стрес на Доремео е с 15 % ОТСТЪПКА! Така че, просто не пропускайте да се възползвате от атрактивното предложение и да решите проблемите си със съня. Поръчайте Комплектът още сега от ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари