IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които трябва да кажете на фризьора си

23 май 2018 13 20

За да се погрижи по най-добрия начин за прическата ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подстригването е един от най-важните бюти ритуали и трябва да подходите към него с голяма сериозност. За да мине всичко по план, трябва да споделите някои неща с фризьора си, обяснява Антъни Надер – звездният фризьор, който се грижи за косите на Кейт Бланшет и Ани Лий Кършоу. Той съветва да си поговорите със своя фризьор и да му обясните следното:

1. Историята на вашите боядисвания

Това включва прецизно да обясните какъв цвят точно искате да постигнете и какви цветове досега са нанасяли на косата ви. Самият той/тя ще разбере дали косата ви е обезцветявана или не, но останалата информация дори оскъдна, ще му/ѝ е от помощ.

2. Бюджетът ви

Не оставяйте нещата на случайността. Осведомете се кое колко ще ви струва и деликатно обяснете какъв е бюджетът ви, за да не изпаднете в неловка ситуация накрая.

3. Какво точно харесвате в прическата/косата на съответната знаменитост

Често най-лесният начин да обясните с каква прическа или цвят желаете да се сдобиете, е като посочите някоя знаменитост с такава. Вероятността обаче да имате нейната коса е минимален (като плътност и дължина), така че по-добре посочете какво точно ви харесва в нея, за да може да постигнете подобен ефект.

4. Поискайте мнението му

Понякога какво искате и какво на практика може да се получи и да стои добре с косата ви са две различни неща, така че винаги искайте мнението на професионалиста относно прическа, цвят, дължина.

5. Приемате ли някакви лекарства

Те може да повлияят при боядисването за интензивността на цвета или пък да обяснят засиления косопад.

6. Какви продукти използвате

Ако не харесвате състоянието на косата си, има голяма вероятност причината да е в продуктите, които използвате. Консултирайте се с фризьора си дали те са ефективни за вашия тип коса или трябва да ги подмените с други.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари