IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-те зони, които пренебрегвате в своя антиейдж режим

22 март 2018 08 40

А не трябва!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Хидратирате, ексфолирате, обезмазнявате, но се ограничавате до лицето. Защо? Дерматолозите открай време повтарят, че старостта се бори не само като обръщате внимание на лицето си, а и на някои други зони. Ето на какво да обърнете внимание според д-р Наташа Кук.

Устните

Устните често са сред първите издайници на възрастта, тъй като бързо губят обема си поради намаляването на колаген в тях. „Най-голямата грешка, която хората допускат е, че забравят да предпазват устните си. И то най-вече от слънцето, което е най-големият враг на младостта“, обясни д-р Кук и добави, че долната устна е по-застрашена от рак.

Инвестирайте в хубав балсам за устни с висок слънцезащитен фактор.

Врат

Много дами хидратират внимателно лицето си, но не и врата си. „Най-добрите съставки за лицето, врата и деколтето ви са витамините А, С и В3. Мислете за врата си като продължение на лицето. В противен случай той ще бъде засегнат от възрастта по-рано и ще я издава дори да нямате нито една бръчка“, коментира д-р Кук.

Длани

Ръцете по цял ден са в движение и са изложени на какво ли не – вода, вятър, суша, горещо, студено... да не споменаваме и за хилядите микроби. Не забравяйте да нанасяте крем за ръце със слънцезащитен фактор и глицерин за да запази кожата.

Деколте

То винаги привлича мъжките погледи, но не и женските! Дамите нерядко напълно пропускат грижата за деколтето, което бързо може да се сбръчка при липсата на хидратация и колаген. „Обичаме да носим деколтета и слънцето често поразява кожата там бързо. Подхранвайте деколтето си с витамин А, С и В3. При силно слънце, го защитете с подходяща дреха от нежна за кожата материя“, казва д-р Кук.

Стъпала

Случвало ли ви се е да отидете на педикюр и да се срамувате от стъпалата си? Твърдите образования по тях не са само в резултат на неудобни обувки. Трябва да хидратирате стъпалата и да остъргвате мъртвата кожа от време на време. Ексфолирането също е препоръчително. Превърнете тази грижа в режим и скоро ще видите разликата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари