IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните за красота и здраве на Румяна Попова

27 януари 2018 13 00

Народната певица залага на билки, чайове и соколечение

Снимка: Ара Мюзик

Снимка: Ара Мюзик

Народната певица Румяна Попова – как се предпазва от вируси и как поддържа тялото си
Народната певица Румяна Попова дълги години радва почитателите на фолклора с авторски и изворни песни. И през по-голямата част от годината пътува по участия, което със сигурност не е лесен живот. Как се грижи за себе си? Ето и нейните тайни за красота и здраве, които сподели с читателите на Tialoto.bg.

Книгата „Здраве от аптеката на Господ“ на Мария Требен промени много начина ми на живот, а това се отрази и на мисленето и визията ми. За здравето си вече се доверявам изключително на билките, соколечението, чайовете.

Билките трябва да се берат в екологично чисти райони. Най-добри резултати се постигат с прясно набрани, а когато се берат да се изсушават, трябва да се берат сухи в слънчево време. Нарязват се, без да се мият и се сушат на сянка да няма пряка слънчева светлина.

Аз препоръчвам бъз – българското годжи бери. Ядат се сутрин по няколко изсушени зрънца, а може и сок, който се прави август месец. Той е мощен имуностимулант. Също е много полезна билката алиботуш, за грипните епидемии. За кашлицата – чай от живовляк, мащерка и босилек. Препоръчвам силно и пчелен прашец, много полезно нещо, но трудно се намира. И чай от джинджифил. А за дамите най-добрата билка е белият равнец, която пречиства кръвта, черния и белия дроб.

Аз пия от години сутрин на гладно чай от бял равнец и бъзак по 1 супена лъжица. След кафето пък пия прясно изцеден сок от глава червено цвекло, два моркова, ябълка и лимон.

При главоболие използвам чай от коприва:

Ето начин на приготвяне: Препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва в 1/4 литра вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пие се на глътки. Без колебание може да се изпива по 2 литра чай дневно

За болки в стомаха пия чай от цариче, мащерка и лайка.

Ето и рецептата ми за гладка кожа без бръчки с уникален резултат:

Първо се прави парна баня с лайка, а след това маска от смляно ленено семе, рани лист и розмарин. Прави се каша (с гореща вода) и се държи на лицето 20 минути. Има страхотен ефект. Прави кожата нежна, гладка, хидратирана и заличава следите от времето – бръчки.
И разбира се съчетавам билколечението с разходки на чист въздух и каране на колело. Движението под каквато и да е форма е много важно за здрав дух и тяло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари