IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Важно преди да вкарате бръснача в действие

14 февруари 2018 10 00

Спазвайте сериозна хигиена, когато бръснете интимните си части

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обезкосмяването под бикините не е задължително, но пък е хубаво космите да са максимално къси или направо липсващи – за по-добра хигиена, естетика и дори здраве на вагината и кожата ви. Някои предпочитат да се подстрижат, други да се бръснат, а трети залагат на коламаската. Ако спадате към втората категория, е важно да обърнете внимание на следното:

1. Посоката

Виждали сте как козметичките дърпат косъма обратно на растежа му и то след като леко са опънали кожата. Направете същото, макар че използвате бръснач.

2. Не споделяйте бръсначката си

Много е важно да не споделяте бръсначката си с никого, за да се предпазите от микроби и възпаления. Докато се бръснете, може да се порежете, а и по уреда остават малки частици кожа, които могат да доведат до инфекции и херпес, ако са пренасяни на друга кожа.

3. Сменяйте регулярно бръсначката

След известно време ножчетата вече не са толкова остри и няма да ви свършат работа. Вместо да натискате по-силно по кожата и да рискувате да се порежете или да нарушите целостта на кожата и косъма, по-добре пробвайте с нова самобръсначка.

4. Не игнорирайте наранявания и раздразнения

При бръснене може да се порежете. Дори да ви се струва напълно безобидно и безопасно, това си е прорез на кожата и трябва незабавно да бъде дезинфекциран и затворен със съответните медикаменти.

5. Бръснене и менструация

Безопасно е, но пък може да е малко по-болезнено, тъй като в тези дни на месеца кожата ви е по-чувствителна.

6. Подстригване преди бръснене

Ако космите ви са израснали доста, е хубаво да ги подстрижете преди бръснене. Вземете подходяща ножица и не забравяйте върху колко деликатна зона работите. Бъдете свръхвнимателни и не се старайте да режете до основа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари