IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добър хранителен режим и постоянство гонят паласките

15 юни 2018 12 20

Яжте протеини и спортувайте

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Паласките са проблем за много хора, които имат по-заседнал начин на живот и рядко спортуват. Но със затоплянето на времето някои се замислят, че трябва да направят нещо, за да изглеждат добре на плажа. Това обаче съвсем не е лесна задача и изисква много търпение и постоянство.

Така наречените любовни дръжки представляват мастни натрупвания в областта на пояса. Излишният естроген и концентрацията на бета-2 адленорецептори в тялото са основните фактори, които водят до образуването на паласки. Колкото по-големи стават, толкова по-голям е рискът от появата на сериозни заболявания.

Можете да премахнете паласките с:

1. Добър хранителен режим

2. Потискане на излишния естроген

3. Тренировки за долната част на тялото

4. Хранителни добавки

5. Спринтове навън

По-лесно е да получите „дръжките на любовта“, отколкото да се отървете от тях. Трябва да направите някои необходими промени в диетата и начина на живот, за да имате успех.

Ако искате да се отървете от нежеланите мазнини по талията, трябва да забравите за рафинираната захар и всякакви сладки десерти. Диета без захар ще спомогне за намаляването на килограмите и без по-сериозни тренировки във фитнеса. Достатъчно е да изпълнявате няколко упражнения вкъщи, с които по-лесно ще стопите мазнините и стегнете тялото.

Храненето и порциите, които приемате, имат голямо значение. Консумирането на пържени, прекалено сладки храни и такива с високо съдържание на натрий, повишава хормоните на стреса в тялото и стимулира образуването на мазнини в областта на корема и ханша. Яжте повече продукти, богати на протеини. Те са по-трудносмилаеми и по-бавно се абсорбират от тялото. Ще ви държат по-сити за по-дълго.

Не пренебрегвайте добрите въглехидрати. Те се срещат в зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни. Вашето тяло се нуждае от въглехидрати, за да функционира нормално. Яжте плодове с по-нисък гликемичен индекс и зеленолистни зеленчуци. Също така може да си позволите бял ориз с малко салата. Добре е да приемате диетични фибри, които предотвратяват абсорбацията на мазнините и увеличават броя на добрите бактерии в стомаха.

Ако искате да се избавите от паласките, ползвайте зехтин, оризови трици, ядки, семена, авокадо, ленено и рибено масло. Но не прекалявайте с тях. Съдържат много здравословни мазнини като омега-3 и омега-6. Те спомагат за намаляване на възпаленията и стреса в тялото, което води до намаляване на мастните натрупвания.

Безсънието или по-лекият сън могат да увеличат нивата на стрес в тялото и да доведат до натрупване на токсини. Това води до възпаление, поява на паласки и увеличаване на теглото. На възрастните им трябват максимум 6-7 часа сън, за да са пълноценни на другия ден. За да имате по-качествен сън, забравете за вредните храни и вечеря непосредствено преди лягане.

Вижте няколко упражнения за намаляване на паласките:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари