IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детокс на гардероба

1 април 2017 13 15

Как можем да прочистим дрехите и аксесоарите?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяка година пролетта вдъхва нов живот на света около нас. С настъпването ѝ идва и естественото желание да се отървем от всичко, което вече не ни служи.

За да разчистя ненужното от живота си и рестартирам начисто, съм си разработила проста, но ефективна детокс система от няколко стъпки, лесно приложима за всички аспекти от ежедневието, от вещите в дома до личните отношения.

Ето как можете да я използвате и вие, за да прочистите гардероба си:

1. Извадете съдържанието на гардероба навън, за да го виждате добре.

2. Прегледайте всяка една дреха или аксесоар поотделно.

3. Всичко износено, скъсано, протъркано или зацапано, което не подлежи на ремонт, отделете за изхвърляне. Бъдете безсърдечни и безцеремонни. Дрехите съберете в торбички и занесете за рециклиране. Ако имате въпроси относно това къде, как и какво можете да предадете за рециклиране, пишете ни и ние с радост ще помогнем.

4. От останалите неща приберете обратно в гардероба тези, които не само харесвате, но и носите редовно.


5. Огледайте наново внимателно оставащите вещи.

6. Отделете встрани само това, което или има наистина силна емоционална стойност за вас, или може да се прекрои или преработи в нещо, което бихте ползвали (аз например запазвам дрехи, чиято материя харесвам и впоследствие използвам за шев на нещо ново, напр. за Кайра). Не се залъгвайте, бъдете честни със себе си. Запитайте се: „Наистина ли някога ще нося тази кройка/материя/цвят?“. Ако продължавате да се колебаете, облечете въпросната дреха, обуйте обувките, сложете аксесоара и обърнете внимание как ще се почувствате – тялото ви никога не лъже, доверете му се.

7. Всичко останало подарете или пуснете за продажба. Действайте смело и със замах. Когато продавате се старайте да обявявате реалистични, дори занижени цени, така че бързо да се освободите от всичко ненужно и да отворите място за новите си любими дрехи.

Забележка: Ако сте натрупали прекалено много неща или не разполагате с достатъчно време за подобна мащабна операция, действайте на части: днес се захванете с дънките, утре – с обувките, вдругиден – с бижутата и т. н.

П. С. За да пазарувате от гардероба ни след поредното пролетно прочистване, следете обявите ни в мобилното приложение за мода Shedd чрез хаштаг #edgycuts.

П. П. С. Още за това как да не позволявате у дома ви да се трупат излишни вещи можете да прочетете тук.

Автор на статията: Edgy Cuts

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари