IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бременност или ПМС? Вижте разликите

27 юли 2017 10 00

Когато симптомите си приличат...

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Много дами не могат да се похвалят с редовен цикъл и когато той закъснява започват да се опасяват, че причината може да е по-сериозна. Особено ако в този период са практикували секс без предпазни средства. Може и да не се наложи да си купувате тест за бременност, защото д-р Нийма Шарма от гинекологичното отделение на болница Fortis Flt Lt Rajan Dhall Hospital в Гургаон. Индия, разкрива кои са разликите между ПМС (предменструален синдром) и бременност.

По всяка вероятност не сте бременна, ако:

1. Глад за определени храни: Налитате на сладко и не можете да се спрете. Не се притеснявайте, не сте бременна, тъй като в общия случай в ранните фази на бременността няма подобни пристъпи на глад. Даже по-често имате непоносимост към не малко храни.

2. Подуване/задържане на вода: В ПМС обичайно се задържа вода и жените усещат едно подуване в рамките на няколко дни.

При бременност този симптом се появява в последните месеци.

Кога определено сте бременна:

1. Болка в гърдите: При ПМС имате по-силна чувствителност в рамките на няколко дни. При бременност изпитвате болки в тази област и то в дълготраен период.

2. Умора/сънливост: Ако сте постоянно уморени и ви се спи, най-вероятно сте бременна. Това не са симптоми типични за ПМС.

3. Гадене: Повръщането не е признак на ПМС, но е типично за бременността. Особено ако ви се гади сутрин.

Кога може да бъде и двете? Някои симптоми са по-объркващи и ако имате някой от тях и се съмнявате, че може да ставате майка, по-добре да си направите тест за бременност или да се консултирате с лекар.

1. Промени в настроението: Една минута се смеете, в другата плачете. Резките промени са типични и за двете състояния, така че не се опитвайте да определите кое от тях е вашето само по този симптом.

2. Крампи: Крампите също са типични за ПМС и бременност. И няма как да ги разделите в група. Крампите при бременност продължават по-дълго.

3. Промяна в теглото/ускорено окосмяване: Ако между два цикъла качвате или сваляте значително килограми и също така космите ви растат видимо по-бързо, може да имате поликистозни яйчници, обяснява д-р Нийма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари