IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градски легенди за женския цикъл

10 август 2017 07 00

Жените с цикъл са вещици!

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Вероятно сте чували от бабите и майките си, че по време на цикъл не е редно да влизате в църква, защото се „пречиствате" и кръвта ви е „мръсна". Или пък, че не трябва да си боядисвате косата, защото няма да ви хване боята (фризьорите са категорични, че това е пълна глупост)? Дами, има далеч по-странни и дори зловещи легенди относно менструацията, така че пригответе се да чуете фантастични истории. Не им вярвайте!

Менструалната кръв кара желязото да ръждясва

Римският политик Плиний Стари бил убеден, че менструалната кръв превръща младото вино в кисело, може да изсуши всякакви земеделски култури, да превърне стоманата в ръжда , да убие пчела, а ако куче вкуси от тази кръв, ставало лудо.

Лекува проказа

Хората в средновековна Европа наричали менструалната кръв "проклятието на Ева". Въпреки това те вярвали, че това е мощно средство, което може да излекува сериозна болест като проказа.

Мъжете също кървели всеки месец

Някои средновековни християни и учени каро Уилис Джонсън разпространявали слуха, че и еврейски мъже също кървят всеки месец.

Секс по време на цикъл води до раждане на чудовища

Жените, които имат цикъл, са вещици

Римлянинът Плиний Стари разпространявал и слуха, че жените, които имат цикъл , са тъмни вещества и имат вещерски способности

Хартия вместо тампон

Египтяните използвали мека хартия вместо тампон, докато гърците си завирали топчета памук.

Пепел от жаба за по-лек цикъл

Средновековните европейци вярвали, че болезненият и силен цикъл може да бъде облекчен чрез изгарянето на жаба в саксия и носенето на пепелта в торбичка близо до вагината!

Цикълът като афродизиак

Това е едно от онези вярвания, които все още имат доста почитатели по целия свят. Идва от Африка, където се смятало, че ако се постави менструална кръв в чая или кафето, мъжът ще полудее от страст по притежателката ѝ.

Деформирани бебета

Някои индийци все още вярват, че ако се прави секс по време на цикъл, ще се родят деформирани бебета.

Подчинение

В древността много източни народи вярвали, че ако човек пие менструална кръв, става като марионетка в ръцете на притежателя ѝ.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари