IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете за тестовете за бременност

9 септември 2017 10 45

Те не са на 100 % сигурни, така че не разчитайте единствено на тях

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Преди векове жените на практика е трябвало да гадаят дали за бременни. Знаци като пропуснат месечен цикъл, системно гадене при всякакви миризми и наедряващ корем подсказват състоянието на жената, но не на 100 %.

Слава Богу днес доста по-бързо и от рано една жена може да разбере дали е заченала или не. Достатъчно е при първото съмнение да си закупи тест за бременност, вместо да тича веднага при гинеколога си.

Какво трябва да знаете за тестовете за бременност?

Скъпото не е по-надеждно

Цената на теста се определя единствено от марката и производителя. Това, за което трябва да следите при закупуването на тест е срокът на годност и дали не е фабрично подреден. Резултатът ще бъде коректен и ако следвате внимателно инструкциите.

Времето на употреба на теста е от жизнено значение

Най-точен резултат ще получите ако си направите теста при първото ходене по малка нужда сутринта. Тестовете за бременност измерват на нивото на hCG (човешки хорион гонадотропин), което е най-концентрирано сутрин на гладно и жадно. Можете, разбира се, да вземете теста по всяко друго време и може би ще получите същия резултат. Въпреки това съветът е да се тествате за бременност при първото пишкане.

Тестовете за бременност не са 100% верни

Тестовете за бременност са с точност от 97% до 99%, оставяйки останалите три до един процента като потенциална граница за грешка - фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Това може да се случи, когато сте на определени видове лекарства като транквиланти, лекарства за плодовитост или антиконвулсанти. Също така грешни резултати излизат и при "химическа бременност", което означава, че сперматозоидите технически оплождат яйцеклетката, но за съжаление бременността не продължава. Това се случва в 50 до 60% от първите бременности.

Те не могат да подскажат пола на бебето ви

Това ще научите при лекаря си след 20-та седмица от бременността.

Те имат срок на годност

Като всеки продукт и този има срок на годност, тъй като веществото, което засича нивата на hCG спира да бъде ефективно с даден момент.

Пиенето на вода разрежда урината

Не пийте много вода преди да си правите тест за бременност, тъй като тя може да разреди урината ви и да не получите правилен резултат.

Бледата линия е линия

Има тестове , на които втората линия е по-бледа и могат да ви объркат. Това не означава, че не сте бременна – две чертички е индикация за бременност .

Какво е HCG?

HCG е хормон, който се произвежда от тялото ви, когато сте бременна. Може да бъдат открит в кръвта и урината скоро след забременяване. HCG се получава от клетки, образувани в плацентата, която подхранва яйцеклетката след като е оплодена и се прикрепя към маточната стена.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари