IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че сте бременна още преди пропуснатия цикъл

10 август 2018 08 40

Следете за тези симптоми, но все пак си направете тест или посетете гинеколога си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Най-често жените разпознават потенциална бременност, когато редовният им цикъл не дойде навреме. Някои жени се втурват към аптеката за тест за бременност само след 3-4 дни закъснение, други чакат поне месец. Чакането може да бъде много стресиращо, затова е хубаво да не залагате само на този симптом. Анализирайте тялото си и вижте дали ще забележите някой от следните знаци, които издават бременност:

Подути и чувствителни гърди

Подобно усещане може да изпитвате и преди цикъл, но при все че него го няма и то от значително време, по-скоро подозирайте бременност. В нейното начало кръвният поток се насочва към гърдите, което провокира това подуване и болезненост.

Внезапна промяна на хранителните навици

Друг лесен начин да заподозрете бременност е, ако хранителните ви навици безпричинно се променят. Това е в резултат на промяната в нивата на естрогена, което афектира сетивните органи и вкусовите ви рецептори. Може рязко да развиете непоносимост към едни храни и да сте луди по други.

Крампи

Крампите не са характерни само по време на цикъл. В началото на бременността е възможно да изпитвате такива, докато ембрионът се позиционира и намести в матката.

Постоянна умора

Тялото ви се подготвя за предстоящата бременност и дърпа всичките ви сили. Хормоналните промени също ви оставят без енергия. Така че ако постоянно сте уморени и то без да сте болни, обмислете разходка до гинеколога или аптеката.

Гадене

Гаденето най-често се свързва с две неща – натравяне или бременност. В случай, че нямате подозрения и причина за първото, а хипотетично виждате опция второто да се е случило, гаденето е почти сигурен индикатор, че ще ставате майка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари