IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 причини защо имате по-голям корем по време на бременност

21 септември 2018 10 20

Не само размерът на бебето е от значение

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Знаете ли, че големината на корема ви по време на бременност, не е задължително да отговаря на големината на бебето ви?

Всъщност при втора бременност коремът ви нараства доста по-бързо, тъй като има „разтегателна памет“ от първото бебе и кожата се разтяга по-лесно. Има различни причини, които могат да рефлектират върху визията ви в този период:

Височината

Тя е фактор в размера на корема по време на бременността. Например. Ако майката е висока, по всяка вероятност тя има дълъг стомах, което означава повече пространство за растеж на бебето. При по-ниските жени, коремът често е по-малък, защото няма достатъчно място между последното ребро и таза.

Позицията на бебето

Бебето често променя позицията си. През последния триместър най-често то предпочита да стои с главата надолу, което позволява разтягане на гръбнака и видимо уголемяване на корема на майката.

Позата на майката

Ако майката преди и по време на бременността е отпусната и прегърбена, това обезформя тялото ѝ и прави корема ѝ да изглежда по-голям.

Размерът на бебето

Възможно е бебето наистина да е голямо и логично и коремът на майката ще изглежда по-голям. Ако родителите са дребни, е хубаво да следят редовно показателите на плода и най-вече да тестват дали не носи някакви генетични и други заболявания, които могат да отговарят за по-големия размер на детето.

Повече от едно бебе

Още по-логична причина за големината на корема на бременна жена е бройката бебета, които носи. Колкото повече, толкова по-голям изглежда той.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари