IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личният готвач на сестрите Кардашян с ценни съвети за храненето

6 май 2024 13 30

За да изглеждаш като Кардашян, трябва да се храниш като тях

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Колкото и да бягаме от тях, сестрите Кардашян постоянно са ни пред очите. Кендъл е една от най-известните моделки, Кайли е най-младата милионерка и нейните гримове стигнаха дори до България, Ким спечели цялото внимание заради драмата с бившия си Кание Уест и възобновената свада с Тейлър Суифт, а останалите сестри – Клои и Кортни – също имат своята 15-минутна слава, но в по-малък мащаб.

Сестрите Кардашян са идеал за красота за много дами по света. Те разполагат с необходимите продукти за красота и грижа за кожата, подлагат се на процедури против стареене и целулит, разчитат на лични треньори и се радват на удобствата на домашния фитнес. Една от най-впечатляващите трансформации бе тази на Клои, която успя да свали десетки килограми след раждането на първото си дете. Разбира се, да не забравяме и Ким, която се подложи на строги ограничения преди миналогодишната Met Gala, където се облече в оригинална рокля от гардероба на Мерилин Монро.

Всичко това обаче няма да бъде постигнато без правилната храна. За разлика от нас, обикновените хора, които трябва всеки ден да мислят за балансиране между професионалните, личните и домашните задължения, семейство Кардашян разполагат с личен готвач, който им изготвя специално меню.

От марката Lemme за хранителни добавки на Кортни до интензивната рутинна тренировка на Ким, която включва тренировки по два часа, пет до шест пъти седмично, няма съмнение, че петте най-известни сестри са уелнес вдъхновение. А що се отнася до диетите им, шеф готвачът Кристин Уи знае всички тънкости, така че е напълно нормално да се доверяваме на нейните съвети за хранене.

Кристин Уи постига големия си пробив като победител в първия сезон на телевизионното риалити състезание The Taste. Тя вече е личен готвач, организира кетъринг за събития и е звезда в TikTok. В дългата си две десетилетия кариера тя е готвила за известни знаменитости – от семейство Кардашян до Чарлийз Терон и братята Джонас. 

А ето и какви са ценните съвети на Кристин Уи за правилното хранене:

1. Пазарувайте и яжте според сезона

Главният готвач избира сезонни продукти, доколкото е възможно, за да гарантира, че ястията са възможно най-здравословни и ароматни. Консумирането на такъв вид храни гарантира разнообразна диета и съставки, на които да се насладите, когато са най-богати на хранителни вещества и с най-наситен аромат, тъй като е необходимо по-малко транспортиране и не се изискват толкова много консерванти, за да се поддържа свежестта. Плюс това сезонното хранене поддържа нуждите на тялото ви, има по-добър вкус и е рентабилно. Кристин също така коригира ястията според сезона, като се ориентира към това, което тялото естествено желае. През зимата например никога не може да сбъркате със супа или ястие с паста, а през пролетта и лятото си направете обилна салата и богати на хранителни вещества смутита.

2. Използвайте пълнозърнести съставки

Това, което ядем, влияе върху това как се чувстваме, цялостното ни благосъстояние и дори психическото ни здраве. Всичко се върти около това да започнем с правилните съставки. Най-важно е как се чувствате след хранене. Ако ядете силно преработени храни, няма да се чувствате добре, но ако ядете храни, които са внимателно произведени с чисти масла и полезни хранителни съставки, в крайна сметка ще се почувствате страхотно. Вместо да съставяте ястия около замразени храни или пакетирани продукти, опитайте да използвате пълнозърнести и цели храни.

Тук говорим за покълнали ядки, регенеративно месо (произведено чрез регенеративно земеделие и животновъдство), пресни и местни продукти и подправки. Когато пазарувате пакетирани храни, проучете хранителните етикети и се придържайте към съставките, които познавате и можете да произнесете. Когато се съмнявате, заменете пакетираните храни с цели – храни, които съществуват в природата и които ще намерите във външния периметър на магазина.

3. Внимавайте с начина на готвене

Начинът, по който готвите храната си, и инструментите, които използвате, за да я приготвите, имат голямо значение върху съдържанието на хранителните вещества, които съдържа. Най-добрите методи за запазване на най-голяма хранителна стойност са варенето на пара, варенето и готвене в уок тиган, докато пърженето, печенето на скара или опушването могат да намалят хранителната стойност или да добавят потенциални токсини дори към здравословни храни като зеленчуци или месо. След това трябва да вземете предвид съдовете за готвене – някои материали, като тефлон и алуминий, могат да отделят вредни химикали в храната, особено при високи температури. Поради тези причини Кристин препоръчва използването на чугунени тигани и най-висококачествени масла за готвене като масло от авокадо, което има висока точка на загаряне.

4. Заредете кухнята правилно

Добре заредената кухня с истински, здравословни стоки за хладилник, фризер и килер прави придържането към здравословното хранене по-лесно. Със сухи продукти, замразени плодове и зеленчуци, масла за готвене, подправки и билки и други подправки в готовност, създаването на бързи, здравословни закуски, ястия и напитки е безпроблемно. Що се отнася до предпочитанията на семейство Кардашян, Кристин отбелязва, че те обичат алтернативи на растителна основа. Независимо дали решите да се откажете от млечните продукти като семейството или не, имайте подръка опции за растения, като боб, леща, ядки и по-дълготрайни продукти – сладки картофи, зеле, авокадо. Резултатът е добра комбинация от храни, която ще ви даде балансирана основа от протеини, въглехидрати и мазнини, върху която да надграждате.

5. Подгответе си закуската

Ако приготвянето на всяко хранене ви се струва твърде обезсърчително, вземете страница от книгата с рецепти на главния готвач и дайте приоритет на закуската, тъй като тя наистина е важна. При натоварени графици, много пътувания и доста усти за хранене, приготвянето на закуска е от решаващо значение, така че смутитата и овесените ядки са за предпочитане. Овесените ядки, приготвени предната вечер и оставени да престоят през нощта в хладилник, са чудесен начин да получите високо съдържание на протеини и фибри сутрин. Използвайте бадемово мляко за основа, след което добавете топинги като ягоди, семена от чиа, мед, ядки и други храни на вкус.

Дори и без личен готвач, не отнема много време да подготвите „най-важното хранене за деня“ предварително. Намерете лесни рецепти, за които си струва да станете от леглото, за да ги пресъздадете и вземете основни продукти като горски плодове, подправки, ядково масло или яйца, за да добавите разнообразие. Предварителната подготовка на закуска може да направи разликата между захранването на тялото ви с подхранващо сутрешно хранене и не много богат на хранителни вещества кроасан на път за работа. В крайна сметка обилната закуска, включваща протеини, мазнини и въглехидрати може да помогне за хормоналното здраве и кръвната захар, да насърчи по-добра концентрация и да поддържа енергия през целия ден.

За още новини от света на здравето последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари