IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 лесни упражнения за стегнати ръце

17 януари 2018 09 40

Добре е да започнете с тренировките отсега

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ръцете са сред областите на тялото, които повечето жени държат да са стегнати и оформени. И макар да не е лято и да не показвате ръцете си ежедневно, точно сега е моментът, в който да започнете с тренировките, за да се радвате на красиви и тонизирани ръце в по-топлите месеци на годината.

За да се сдобиете с тях, ви предлагаме няколко лесни и в същото време ефективни упражнения.

1. Вдигане на гири отстрани на тялото

- Застанете в изправена позиция, с леко огънати колене. Дръжте по една гира във всяка ръка, оставете ръцете да висят отстрани на тялото, с длани обърнати навътре.

- Дръжте лактите леко огънати и вдигайте ръцете настрани, като издигате гирите равномерно, докато те дойдат на нивото на раменете и дланите са обърнати към пода.

- След това свалете ръцете. Направете 8 – 12 повторения.

2. Повдигане на гири над главата

- Застанете с крака, поставени на широчината на ханша, като коленете са леко сгънати. Задръжте гира в едната си ръка. Протегнете ръката над главата, като задържите гирата вертикално. Дръжте китките прави.

- Сгънете лакът, спускайки гирата зад главата. Дръжте горната част на ръката близо до главата, като лактите са насочени към тавана. Изправете ръцете си нагоре. Направете 8 – 12 повторения за всяка ръка.

3. Трицепсови лицеви опори

- Заемете поза за лицеви опори, с изправени ръце, но с колене поставени на пода и стъпала във въздуха. Ръцете трябва да бъдат под гърдите и по-близо една до друга.

- Стегнете корема и огънете ръцете, като преместите гръдния кош към пода. Придържайте горната част на ръцете близо до тялото, а гърба – изправен. Лактите трябва да сочат назад, а не навън.

- Изправете ръцете до начална позиция. Изпълнете 8 – 12 повторения.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари