IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да комбинирате храните, за да отслабнете?

15 май 2018 05 00

В комбинация с физическа активност, резултатът идва бързо

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Правилният подбор и комбиниране на храните се счита за един от най-ефективните методи за бързо премахване на излишното тегло. Комбинирането на продуктите в едно хранене е много по-успешно и безопасно средство за намаляване на теглото от продължителното гладуване. В комбинация с редовна физическа активност, то може да доведе до много бързи резултати.

Начинът, по който комбинираме храните в менюто си, може да повлияе времето, за което организмът ще ги преработи и ще усвои хранителните вещества в тях. Успешното контролиране на този процес ще помогне за постигане и на по-успешен контрол върху теглото.

Има няколко различни, доказано ефективни комбинации от храни, които помагат за постигането на тази цел. Проучванията показват, че комбинирането на тези храни не води до резки промени в нивата на кръвната захар, помага за ускоряване на метаболизма и съответно улеснява отслабването.

Допълнителен плюс е фактът, че не се стига до отделяне и натрупване в организма на токсични продукти, които да затруднят редуцирането на теглото.

Ориз и грах

Грахът е сред най-богатите на протеини бобови култури, а кафявият ориз съдържа голямо количество сложни въглехидрати. Общият ефект от комбинирания прием на ориз и грах осигурява продължително засищане и голямо количество протеини за поддържане на мускулната маса. Поддържането на мускулатурата е важно условие за поддържане и на активен метаболизъм за оптимално горене на калории и регулиране на теглото.

Спанак и авокадо

Проучванията показват, че хората, които консумират пресни храни с високо съдържание на вода, имат по-нисък индекс на телесна маса и по-ниско тегло. Спанакът и другите зеленолистни зеленчуци попадат в тази група. Комбинирането точно с авокадо помага за набавяне на голямо количество ненаситени мастни киселини и микроелементът калий, който предпазва от подуване на корема и други храносмилателни проблеми. В допълнение мастните киселини помагат за контролиране на холестерола, а оттам и на теглото.

Кои други комбинации помагат четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари