IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трениране сутрин – кои са предимствата?

10 септември 2018 07 20

Кога е най-подходящо да спортувате?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ежедневните тренировки помагат на хората да поддържат формата си. Заради забързания делник, мнозина предпочитат да спортуват сутрин, точно преди работа или по обяд, за да използват обедната си почивка. Има и такива, които предпочитат да ходят след края на изтощителния работен ден. Това става възможно, ако имат фитнес близо до офиса.

Кое е най-подходящото време за трениране – сутрин, по обяд или вечер? Някои фитнес инструктори и консултанти по хранене и диетика посочват, че рано сутринта е по-удачно да натоварваме по този начин тялото, а други са на мнение, че трябва вечер.

Кои са предимствата на спортуването рано сутрин?

1. Води до постоянство

Отделяйки един час рано сутрин за тренировка или тичане, ще ви остане повече време за други неща след работа. Така ще може да имате повече време за семейството или да не пропускате срещата с приятели (както обикновено става когато спортувате вечер). Това ще доведе до постоянство, с което ще постигнете по-добри резултати, защото каквото и да си говорим, често ни се случва да не отидем на фитнес вечерта, защото сме изморени или имаме някакъв по-важен ангажимент.

2. Няма много хора

Обикновено залите са препълнени вечер, защото повечето хора имат време за тренировки след работа. Тогава може да тренирате по-малко, защото любимите ви уреди са заети и се налага да чакате. Освен това някои се притесняват, когато е пренаселено. Спортуването между 6 и 8 часа сутрин е много по-приятно, защото има достатъчно място и не се изнервяте с досадни мъже и жени, които са заели мястото ви.

3. По-удобно е

Много по-лесно е да пиете едно кафе сутрин, да се облечете набързо и да отидете на фитнес. А когато тренировката е вечер, ще трябва да свалите дрехите, с които сте били на работа и да сложите спортните. След това отново ще се преобличате, при това потни. Ако носите лаптоп или някаква допълнителна чанта, всичко това ще трябва да поберете в малкото шкафче. А при сутрешните тренировки може да си отидете вкъщи, да се изкъпете и облечете на спокойствие.

4. Спомага за балансираното хранене

След сутрешната тренировка се появява апетит, който ви кара да закусите и предотвратява преяждането по обяд. По този начин помага да си изготвите режим за балансирано хранене и по-добри навици като пиенето на достатъчно вода през деня.

5. Подобрява съня

Натоварването на тялото рано сутрин е гаранция, че през нощта ще спите много по-добре. Тези тренировки ще предотвратят стоенето до късно, което нарушава качеството на съня.

Ето няколко лесни упражнения, които може да пробвате утре сутрин:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари