IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1400 каратисти в Камчия за един от най-големите лагери по карате киокушин

30 юни 2018 11 09

Тренировъчният лагер, който се организира от БККФ и KWU, започна на 1 юли и ще продължи до 8 юли

Над 1400 каратисти в Камчия за един от най-големите лагери по карате киокушин

Над 1400 професионални каратисти, състезатели, инструктори и треньори по карате киокушин от 30 държави ще пристигнат в България за един от най-големите тренировъчни лагери по бойното изкуство в света. Той започна на 1 юли и ще продължи до 8 юли. И тази година курортният комплекс Камчия ще бъде домакин на грандиозното събитие, което се организира от Българската карате киокушин федерация (БККФ) и Световния киокушин съюз (KWU).

Тренировъчният лагер се провежда в СОК „Камчия“ и разполага с разнообразна програма. Започва със съдийски семинар, кантар за състезателите и два футболни турнира на 2 юли. Тогава ще бъдат и първата серия усилени двуразови тренировки. Още на 3 юли ще се проведе и едно от най-очакваните събития в рамките на лагера – първенството за кадети KWU Varna Cup 2018. В него за медали и купи ще се борят каратисти от 18 до 21 години.

За втора поредна година лагерът ще предложи и зрелищни битки по време на професионалния турнир Grand Prix 2018. На 4 юли един срещу друг на татамито ще се изправят професионални състезатели по карате киокушин от България и Русия. В категория до 60 кг сили ще премерят Дилян Николов и Серго Арменян, а до 80 кг Георги Дойчев и Виктор Беляев.

Специално за тренировъчния лагер у нас ще пристигнат известни имена от света на карате киокушин, сред които и лидерите на KWU. Някои от тях са Канчо Хацуо Рояма, директор на Kyokushin-kan International Honbu (9 дан), Шихан Анджей Древняк (9 дан), Шихан Дейвид Питхол (7 дан), Шихан Рамил Габасов (5 дан), Сенсей Александър Пичкунов – генерален секретар на KWU (4 дан). Сред официалните представители от Българската карате киокушин федерация на лагера ще присъстват Шихан Асен Асенов (5 дан) – член на УС на БККФ, Сенсей Николай Рачев (5 дан) – национален представител на БККФ, Сенсей Стоян Димов (4 дан) – изпълнителен директор на федерацията и Сенсей Тихомир Атанасов (4 дан) – член на УС на БККФ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари