IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учени алармират: Разнообразното хранене не е здравословно

15 август 2018 09 20

Оказва се, че следвайки го, човек яде много повече

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Разнообразното хранене съвсем не е толкова здравословно, колкото се смяташе до момента, пише Daily Mail.

Изданието се позовава на твърденията на американски специалисти, които стигнали до извода, че хранейки се разнообразно, хората всъщност приемат повече храни наведнъж, тъй като по-бавно се засищат.

Учените обясняват, че с такъв прием човек не осъзнава количеството погълната храна. Стремежът към разнообразие може да доведе и до консумиране на нездравословни храни, като бисквити или газирани напитки, с убеждението, че в умерено количество те не са толкова вредни.

Учените от университета на Тексас установиха по-голяма честота на затлъстяване сред хората, които се хранят разнообразно.

За изследването специалистите са анализирани статии на тема разнообразно хранене, публикувани от 2000 г. до 2017 г.

Според тях основен проблем е формулировката на разнообразно хранене. За някои хора това са храни от различни групи, а за други равни калории от различните групи.

Американските учени препоръчват разнообразието да се постига с различни плодове, зеленчуци и зърнени култури и да се избягва капанът на "всичко в умерено количество".

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари