IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да отслабнем без глад: Възможно е, уверяват учени

31 август 2018 13 20

Съветват да се променят часовете на хранене

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Как да отслабнем без глад, са установили експерти по храненето. Специалисти уверяват, че ако сменим часовете на хранене със сигурност ще се простим с част от теглото си.

Според тях, ако човек отложи закуската си с 90 минути, а изтегли вечерята си с 90 минути по-рано, то със сигурност скоро ще може да се похвали с добър резултат, предава "Metro".

Таблоидът цитира изследване на университета в Съри, проведено от екипа на д-р Джонатан Джонстън. Учените се съсредоточили върху това как промяната в часовете на хранене се отразява върху количеството на поетата храна, телесната маса и на кръвните рискови маркери за диабет и болест на сърцето.

Участниците трябвало да си водят дневници и да дават кръвни проби. Те можели да ядат каквото си пожелаят. По този начин учените желаели да разберат, дали при отслабване, методът може да се практикува от всички хора във всекидневния им живот.Участниците били разделени в две групи.

Едната се хранела за закуска 90 минути по-късно и вечеряла 90 минути по-рано. Другата, контролната, запазила традиционните часове за хранене за закуска и вечеря.

Оказало се че доброволците с променени часове консумирали като цяло по-малко храна от останалите. Те губели апетит и се разделили с два пъти повече телесни мазнини, в сравнение с другите участници в експеримента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Щерю ( преди 5 години )
Възможно е - на куково лято...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар