IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 неща, които ще ви помогнат в борбата с килограмите

11 септември 2018 10 00

Яжте яйца за закуска

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки от нас си има своите малки тайни, когато става дума за сваляне на килограми. Едни минават през драстични диети, други наблягат на спорта, трети просто ограничават някои храни. Дали ще ползваме фитнес инструктори, консултанти по диетика и здравословно хранене, не трябва да забравяме, че за да постигнем желания ефект, то ни е нужно постоянство.

Ето няколко неща от ежедневието, за някои от които сигурно не сте предполагали, че могат да ви помогнат в борбата с килограмите.

1. Здравословен прием на вода

Пиенето на вода и други течности е много важно за нормалното функциониране на организма. Не е добре в едната част на деня да приемате вода, а в другата не, защото тялото ще се дехидратира. Нужен е режим, който да следвате. Рано сутринта може да изпиете две чаши студена вода с лимон, която ще ви освежи и подобри метаболизма. Непосредствено преди обяд е добре да приемате течности, за да не преядете. Преди вечеря също. Така ще подпомогнете храносмилателния процес.

Възрастните трябва да изпиват минимум литър и половина вода на ден. Ако забравяте, дръжте шишето или пълна чаша пред вас, за да се подсещате.

2. Аромат на зелени ябълки и банани преди хранене

Може би ви се струва смешно или абсурдно, но специфичният мирис на някои храни преди хранене може да ви помогне да ядете по-малко.

3. Запалване на ванилова свещ по време на вечеря

Проучване установява, че ваниловият аромат има положително въздействие при хора, които искат да отслабнат. Той отключва различни химични реакции в мозъка, които карат хората да не изпитват толкова силен глад, съответно да похапват по-малко.

4. Снимайте храната си

Не е задължително да публикувате фотосите в социалните мрежи. По-скоро заснемането и филтрирането на снимките кара хората да осъзнаят какво ще приемат през устата си. Приближавайки фокуса много хора ще разберат, че са си сложили твърде много въглехидрати в чинията, например.

5. Яжте яйца за закуска и пикантни храни за обяд

Консумирането на яйца за закуска спомага за по-бързо намаляване на теглото. Ако ядете люто или по-пикантни храни на обяд, то това ще засили метаболизма ви.

6. Дъвчете достатъчно

Понякога бързаме и дъвчем храната много по-малко, отколкото е необходимо. По-бавното дъвчене помага за по-лесното насищане от храната. Наслаждавайте се на всяка хапка и никога не яжте на крак.

7. Движете се повече

Няма как да отслабнете, ако стоите на дивана в хола, гледате телевизия и се тъпчете с вредни храни. Организирайте ежедневните си дейности така, че да се движите повече. Ходете пеша преди или след работа, не ползвайте асансьор, тичайте в парка...

8. Спете в по-студено помещение

Проучване доказва, че човек спи много по-добре, ако в стаята е по-хладно. Тогава тялото произвежда по-голямо количество топлина, за да се сгрее и така се изгарят повече калории.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари