IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лампа с хималайска сол за по-чист въздух

25 септември 2018 10 10

Повишава имунитета

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Есента настъпи и навън рязко застудя. Периодът на смяната на сезоните е най-стресиращ за организма. Понижаването на температурите предразполага към настинки, ето защо е нужно да вземем мерки.

Халотерапията е един от начините за подсилване на имунитета преди зимата. Освен посещаването на солни стаи, използването на лампи с хималайска сол е друг вариант за повишаване на защитните сили на тялото. Натуралният продукт, от който са изградени те, съдържа над 95% натриев хлорид, както и минерали като фосфор, желязо, калций и калий, които участват в различни функции на организма.

Лампата с хималайска сол има множество ползи за здравето. Работейки, тя свързва отрицателните йони с излишните положителни йони в помещението, в което е поставена. Топлината, излъчвана от нея, абсорбира влагата и изгражда йонно поле. Така намалява главоболието, нервността и безсънието, причинено от електронните устройства, които използваме.

Лошото качество на въздуха в дома влошава здравословното ни състояние. А по-голямото количество положителни йони в него привличат замърсяванията и могат да причинят астма, кашлица, алергии и други проблеми. За да бъдат неутрализирани те, е необходим източник на топлина или пламък, който да произвежда отрицателни йони. Те повишават притока на кислород към мозъка, увеличават енергията на тялото и намаляват дразненето в гърлото, причинено от лошия въздух.

Лампата може да се ползва денем и нощем. Тя отпушва синусите и ви позволява да дишате по-свободно по време на сън. Колкото по-наситен е цветът ѝ, толкова по-висока е концентрацията на минерали в нея. Топлината от нея привлича влага, която се изпарява през кристала от хималайска сол и излъчва отрицателни йони. За да постигнете максимален ефект, съобразете се с размера на помещението, за което я купувате. Ако искате да я поставите в спалнята, подберете по-голяма като размер, докато за офиса може да купите по-малка, която да поставите до компютъра.

Източник: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

МЕн ( преди 5 години )