IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въглехидратите, които обичат диетата ви

16 април 2018 11 30

Засищащи, вкусни и не чак толкова калорични

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Как ви се струва идеята да сваляте килограми без да се отказвате от любимите си храни, много от които са заклеймени от диетолозите като „калорични“ и „враг“ на хубавото тяло? Дори да не съдържат безценните витамини и минерали, а повече калории, ако се лишите от т. нар. „джънк фуудс“, желанието ви за тях ще стане толкова голямо, че в даден момент ще се предадете и ще пратите по дяволите целия си режим. Не искате това, нали? Този материал е точно за вас.

Не е нужно да слагате „забранено“ на любимите въглехидрати, ето няколко варианта, които ще нанесат най-малко щети на диетата ви:

Печени картофи

Вместо да се наслаждавате на пържените картофи, заложете на порция печени. Картофите често са заклеймявани заради високото съдържание на калории, но един среден на големина изпечен картоф съдържа 170 калории. Позволете си го 1-2 пъти седмично.

Печен чипс

Още един вариант на картофите, който няма да ви накара да ритнете кантара. Чипсът е любим джънк фуд на мнозина. Но не залагайте на купежките, а си направете у дома печен, в зехтин.

Паста с червен сос

Белите сосове съдържат брашно, майонеза или сметана. Затова по-добре забъркайте нещо пикантно с пипер, доматен сок и повече зеленчуци и подправки.

Сладки картофи

Сладките картофи са полезни и вкусни. Тънки резени, намазани със зехтин и поръсени със зелени подправки и малко лимонов сок. Запечете добре и се насладете на невероятния им вкус.

Черен шоколад

Шоколадът е зареден със захар и калории, но черният шоколад е много по-здравословен. Той е с по-ниско съдържание на калории и захар и няма да навреди на загубата на тегло колкото млечния шоколад.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

ivalerieva ( преди 5 години )
Абсолютни тъпотии пишете. Черния и млечния шоколад почти нямат разлика в енергийната си стойност!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар