IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо пушенето ви помага да отслабнете? Но не пробвайте!

23 август 2018 09 20

Това не е начинът да свалите килограми

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно сте чували, че пушенето помага в процеса на отслабване. Може би дори го виждате у хора, които са страстни пушачи или сами сте го усетили върху себе си, ако също сте в плен на този вреден навик. При всички случаи не се радвайте на подобна промяна.

Най-лошото нещо, което може да направите, е да пропушите или да увеличите дневната си дажба никотин и катран с надеждата да свалите някой и друг килограм. Пушенето е много вредно за здравето. То има отношение към отслабването, но всичко е за сметка на здравословното ви състояние. А именно:

АКУМУЛИРАНО ДЕЙСТВИЕ: Дори ако пушите само една цигара всеки ден или може би два пъти на ден, е на лице процес на натрупано действие, което може да доведе до загуба на тегло. Ако към това вие също се чувствате уморени напоследък, означава, че тялото ви губи тонус и енергия и вашето здраве се влошава.

НИКОТИН: Тъй като цигарите съдържат никотин, химическо съединение, установено в тютюна, те водят до пристрастяване. Ако пушите дори една цигара на ден, апетитът ви намалява. Това е така, защото никотинът го потиска, образувайки слой на езика ви, който прави вкуса на храната по-малко привлекателен.

ЗАГУБА НА АПЕТИТ: Загубата на апетит ви кара да се храните по-малко и по-нарядко. Цигарите изглеждат по-привлекателни и често пушачите предпочитат да запалят 1-2 вместо да се хранят. Допълнително по време на хранене непрекъснато разреждат самия акт с цигари и се засищат по-лесно и по-бързо. Както уточнихме отношението им към храната вече е друго и като вкусово усещане. По-малко храна=по-малко калории.

УВРЕДЕНО ЗДРАВЕ: Друга причина да губите тегло е свиването на кръвоносните съдове, вследствие на поемането на канцерогенния дим. Това се отразява на функцията на стомаха и сигналите за глад, които стават по-слаби и по-редки. Вие не изпитвате глад и докато намалявате теглото си губите и здравето си.

ТЮТЮНОПУШЕНЕТО Е ОПАСНО ЗА ЗДРАВЕТО! Това не е начинът да отслабнете. Този метод отслабва организма и тялото по изключително нездравословен начин и може да причини сериозни увреждания и болести с времето. Отслабването е дълъг процес, които се постига с правилно хранене и движение, а не с методи като тютюнопушене, които увреждат органите, кожата и водят до перманентни заболявания.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари