IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да останете мотивирани за тренировка след работа

16 август 2018 07 20

Не си търсете извинения да пропуснете спорта

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Работния ден често изцежда и последните сили от тялото и ума ви, какво остава да тръгнете и на тренировка привечер. Всеки път си повтаряте, че ще се мобилизирате, но когато напуснете офиса, вечерята пред телевизора ви се струва далеч по-привлекателна и нямате търпение да вдигнете нависоко уморените си крака. Това наистина в изкусителна алтернатива на вечерта, но накрая пак ще се ядосвате, че тялото ви се е отпуснало и че дрехите от миналото лято не ви стават. Решението е да намерите начин да останете мотивирани и след 18 ч през работните дни.

1.Носете си спортните дрехи на работа

Така и така цял ден влачите сака, би било истинско престъпление да си го върнете вкъщи непокътнат. А и като постоянно хвърляте едно око към него, психически вече ще сте се настроили на вълна тренировка.

2.Спортувайте с приятел

Най-добре да е колега от офиса, с когото имате предварителна уговорка и най-малкото би ви било неудобно да го/я „вържете“ в края на деня. А и в компания ще можете да си поклюкарите и така спортът ще мине по-леко и приятно.

3.Надъхващи видеа

Когато усетите, че ентусиазмът за спорт ви напуска, отворете youtube и си пуснете някое надъхващо видео – дали ще е на бодибилдър, гимнастичка, секси фитнес инструкторка или на любима актриса/певица, която се размотава оскъдно облечена пред камерата – важното е да пожелаете да придобиете нейната увереност и да се почувствате секси.

4.Създайте си правило

Много е важно да програмирате мозъка и тялото! Когато те знаят, че трябва да се тренира минимум 3 пъти седмично, са склонни да надвият умората.

5.Възнаградете се

Отново начин да излъжете умората и мързела! Очакването за награда води до активиране на определени центрове на мозъка, които носят усещане за щастие. Този процес ще ви зареди с положителна енергия и адреналин да се справите успешно с всяка тренировка. А и ще се почувствате много по-спокойно, когато съгрешавате с нещо вкусно, след като сте се поизпотили здраво за него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Капа ви Йота ( преди 5 години )
Най-добрия начин е да претупаме работата,да се скатаваме колко можем и да се покрием половин час по-рано,за да ни останат сили за тренировка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар