IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква сте на любимия си – любовница или майка

7 май 2013 14 40

Една от честите грешки на жените е да се държат като майки на половинките си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Един от най-бързите начини една жена да убие романтиката във връзката си, а оттам и всички желания на половинката ѝ за съвместни удоволствия, е като започне да се отнася към мъжа като към малко дете. Мъжете си имат майки и не искат и жената, с която правят любов, да се държи като тяхна покровителка. Представителите на силния пол са склонни да се бунтуват срещу подобно женско поведение, което пък е сигурен признак, че любовният живот на двойката ще претърпи негативен обрат.

Повечето жени са програмирани да се грижат за най-близките си. Те имат този вроден майчински инстинкт, да задоволяват нуждите на другите.

Но тази част от женското ДНК, понякога е толкова силна, че проваля любовния живот на дамите, дори без да го осъзнават. Проблемът е, че колкото повече една жена третира гаджето си/мъжа си като малко момче, толкова повече той започва да се държи като такова. А това влудява и двамата.

Вижте кои са сигурните симптоми, че сте започнали да се държите като майка на половинката си:

1. Поемате всичките отговорности.

Ако си мислите, че сте отговорна за всичко в живота на вашата половинка (грижите се за храната му, за дрехите и вещите му, напомняте му за срещите му, да си пие витамините и т.н.), то вие по-скоро сте се превърнали в негова домашна прислужница и личен асистент, а сте пренебрегнали ролята си на любовница. По-добре се съсредоточете върху своите си дела, а се месете в неговите, само когато той специално ви помоли за това.

2. Превръщате мъжа в част от себе си.

Ако смятате, че петната по ризата му влияят на вашия собствен имидж, то грешите. Не гледайте на мъжа си като на собственото си отражение в огледалото. Все пак вие сте две отделни личности, с различни пътища в живота.

3. Третирате го със снизхождение.

Ако вие винаги приемате, че половинката ви е толкова разсеяна, че ще забрави важните си ангажименти и затова трябва да му ги напомняте, то вие сте на ръба да се превърнете в досадна жена или минимум в секретарка. Не му правете списъци за нещата, които той сам трябва да направи и за които сам трябва да се сети!

4. Карате му се, сякаш е дете

Не му се карайте и не му натяквайте, че пак е сбъркал и е направил „беля" с думите "Нали ти казах!". Мъжете не обичат да изглеждат глупави и непохватни. А и вие не винаги сте права!

5. Казвате му как да живее.

Или най-малкото му казвате как да се държи, какво да направи, какво да говори и т.н. Освен това ежедневно го засипвате със съвети и препоръки, за които той не ви е молил.

Съвети как да си сложите граници и да спрете да се държите като майка на половинката си:

- Напомняйте си, че той е възрастен човек и че е успял да стигне дотук и без ваша помощ.

- Спрете да правите всичко за него, за да му оставите възможност и той да прави нещо за вас.

- Уважавайте го и не накърнявайте достойнството му. Никога не му говорете с дисциплинарен тон.

- Разделете си отговорностите за дома/семейството и ако той не изпълнява своите – не ги поемайте вие.

- Най-важното е да зачитате неговите решения, а ако имате проблеми с тях - да му кажете как се чувствате, без да се заяждате с него. Нека той доброволно реши дали да уважи вашите изисквания. Постарайте се да бъдете чута и разбрана, но не и да се налагате и да се опитвате да го промените.

Внимание: Пазете се от мъже, които са в 30-те и все още живеят с майките си. Пазете се и от такива, които гледат на вас като на потенциална майка, която да се грижи за тях. Има мъже, които умишлено се женят за жени, които показват "майчински" характеристики, защото искат някой, който да поеме отговорността за всеки детайл от бита им. Имайте предвид, че мъжете от този тип са по-склонни да задоволят своите сексуални нужди извън брака.

Не забравяйте, че когато станете "майка" на мъжа, вие вече не сте негова любовница. Затова си поемете дълбоко въздух и смело си напомнете, че партньорът ви е в състояние да се грижи сам за себе си. Когато направите това откритие, вие ще имате свободата да се чувствате жена, да имате повече време и енергия за себе си и да се наслаждавате на по-интересен любовен живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари