IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървете от лепката?

3 юли 2018 15 00

Има мъже, които просто не разбират от НЕ

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Мъжете често коментират, че най-много се дразнят на жени, които им се лепват буквално за врата и не спират да натрапват „любовта“ си дори тя да е разцъфнала след втората среща (или първия секс).

Уви, жените също имат подобни проблеми, само че за разлика от повечето мъже, се опитват да се справят с тях тактично.

Всички знаем колко крехко е мъжкото его! Дано не ви се налага скоро да попаднете в такава ситуация, но все пак ето няколко идеи, които ще ви помогнат да напуснете славно и безаварийно „бойното поле“.

1. Дистанция

Класически подход, често предприеман от мъжкия пол в същата ситуация. Като цяло възрастните хора бързо схващат намека – когато не вдигаш или отговаряш рядко и то с по една дума, очевидно комуникацията е насилена. Има обаче мъже, които са просто прекалено нахални и дори да разбират накъде духа вятърът, ще продължат да ви преследват по всички възможни канали. Тогава минавате към стъпка 2.

2. Друг мъж (въображаем)

Най-лесно е да кажете, че сте се върнала при старо гадже, което е разпалило искрата. Тази история върви добре, когато се познавате отскоро с преследвача си и дори не сте минали 4-те бази на опознаване. Историята показва, че някои мъже не се спират и пред това. Ако той е свръхарогантен, нахален или безочливо нагъл, може да ви каже: „Няма значение, не съм ревнив!“. Да, ама си досаден. Затова е време гаджето да се материализира.

3. Намерете гадже за целта, от плът и кръв

Можете да накарате друг приятел или да помолите приятелка да ви запознае с човек, който да свърши работата. За бога, ако трябва пуснете обява онлайн! Не, това не е най-добрата идея (особено, ако преследвачът ви е влязъл в живота ви чрез социалните мрежи. Не искате да се борите с двама, нали).

Връщаме се към вариант обади се на приятел и след това направете така, че лепката да ви срещне, докато сте с другия човек. Би било добре той да гледа лошо, да не сваля ръцете си от вас и ако трябва да се понатискате като тийнейджъри за по-голяма мелодраматичност. Ако не се откаже, преследвачът ви определено има сериозни проблеми. Затова минавате към най-грубата мярка, която ще ви превърне в истинска к*чка. Но целта оправдава средствата.

4. Кажете му право в очите експресивно защо не е вашият мъж и го раздуйте навсякъде

Подобно грубо отношение цели да го обиди дотолкова, доколкото в най-лошия случай да ви наругае и да си тръгне с подвита опашка. Може обаче да се окаже не само досаден, но и злобен, така че мислете един ход напред. Оплачете се на целия свят – на всичките си приятели; в социалните мрежи; в заведението, където се събирате; в университета; на работата... всички трябва да знаят, че имате преследвач и ако се наложи при сигнал от вас, трябва да реагират. Следващата мярка е ограничителна заповед, но у нас за лепки тя трудно се издава.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари