IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко дълбока е вагината?

19 септември 2018 15 00

Експертите се произнесоха

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Себепознанието е важно нещо, но така или иначе винаги остават неща, които ви убягват. На много от въпросите ви можете да получите отговор в интернет, без дори да сте ги задавали. Други по-специфични теми обаче рядко се дискутират открито, а са се въртели в главата на не една или две от вас. Например... Имате ли представа колко дълбока е вагината?

Британско изследване, публикувано в сп. British Journal of Obstetrics & Gynaecology, твърди, че средната дълбочина на женската вагина е 9,6 см. Това обаче не означава, че всички женски интимни части са еднакви. Не само формата, а и размерите им се различават, досущ както при мъжете. Освен това вагината се разтяга в различни ситуации – възбуда, раждане...

Откъде идва това разтягане?

То се дължи на лигавицата на женските интимни органи. Тя представлява вътрешна обвивка, която се състои от специални клетки, освобождаващи слузеста вагинална течност в определени ситуации.

Дълбочината на вагината има ли значение при секс и бременност?

Не, няма. По тази причина и тя не се измерва при преглед. Дълбочината не афектира сексуалните ви способности, способността ви да раждате или вероятността от различни болести и инфекции.

Вагинална дълбочина VS дължина на пениса

Доказан факт е, че еректирал пенис е средно с 33 % по-дълъг от дълбочината на средностатистическата вагина. При възбуда обаче кръвта нахлува в женските интимни части, което помага на мъжкият член да се вмести в тях. Ако разликата в размера и дълбочината е доста голяма обаче (например двойна), по време на секс жената може да изпита дискомфорт. Сексолози съветват при първия интимен акт между двама души да не правят рискови движения, докато не опознаят телата и съвместимостта им.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари