IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 признака, че се насилвате във връзка, която не върви

21 април 2024 20 30

Понякога е по-добре да се откажете от изгубената кауза

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Срещнали сте някого и нещата вървят доста добре. Били сте на няколко срещи, изпращате си съобщения всеки ден и всички знаци сочат към това, че може да сте намерили правилния за вас. Или пък сте във връзка, която вече ви е толкова удобна и позната, че не знаете какво ще правите, ако я напуснете? Но тогава в съзнанието ви се прокрадва онова неприятно чувство – дали наистина човекът до вас е правилният, или пък си губите времето с кауза пердута? Истината е, че шестото ви чувство никога не лъже, просто ви е по-трудно да го приемете в някои случаи.

Всички сме оставали с хора, за които знаем, че не са подходящи за нас, но избираме да игнорираме вътрешния си глас. Оставаме, защото е по-лесно, отколкото да сме сами или пък се притесняваме, че няма да намерим правилната си половинка. Знаете клишето при раздяла – „Не съм ти проблемът, аз съм“. Е, понякога проблемът не е в нито един от двамата, а просто химията помежду ви не работи. Това е нещо, което невинаги може да предвидите. Трудно е да разбереш, че нещо липсва, когато не можеш да определиш какво е то.

Но тъй като всеки заслужава неоспорима любов и щастлива, дълготрайна връзка, ви даваме 12 признака, които ви предупреждават, че е време да напуснете сегашния си партньор.

12 признака, че се насилвате във връзка, която не върви

1. Искате връзка, повече отколкото искате човека

Ако сте търсили дълго време своя партньор, чувствате натиск да се обвържете или ви е писнало да се чувствате самотни, може да сте по-влюбени в идеята за връзка, отколкото в човека до вас. За да разберете дали жадувате за обвързване или за партньора си, помислете дали бихте били приятели с този човек, или не. Бихте ли искали да сте около него, дори ако е само платонично? Какво става, ако този човек замине за друга държава? Бихте ли искали все още да се преместите с него, или пък ще предпочетете да останете на същото място? Ако сте само с този човек поради удобни обстоятелства или искате връзка, вероятността е, че сте по-влюбени в това да сте във връзка, отколкото в човека.

2. Снишавате се

Независимо дали има искра, или не, ако сте с човек, който ви задушава, кара ви да се чувствате сякаш трябва да мерите думите си, или ви забранява конкретни действия, това не е истинско партньорство. Дори да има химия, тя е между вашата цензурирана версия и другия човек. Ако връзката ви зависи от това да вървите на пръсти завинаги, за да сработят нещата, не си губете времето.

3. Не градите след спор

Когато става въпрос за разногласия в една връзка, ние израстваме, научавайки се за реакция на смесени послания. Или очакваме страстна любовна афера, където искрата се пали от постоянни спорове или вярваме в идеята, че единственият съществува. Той не прави нищо лошо и следователно не е необходимо да спорите. Вярвате, че един спор или свада показва, че не сте съвместими с човека до вас.

спор

Снимка: iStock

Но съвместимостта и успехът на връзката не зависят от това дали не сте съгласни, а от това как се възстановявате от разногласията. Без значение кой е вашият перфектен партньор, той няма да е робот, така че не забравяйте, че и двамата ще правите грешки, ще дойдат лоши дни и ще има спорове. Обърнете внимание на това как вашата половинка реагира на тези моменти. Изслушва ли ви, комуникира ли ефективно и повтаря ли същите грешки? И двамата държите ли повече на връзката, отколкото на това да сте прави? Или се борите с комуникацията, задържате негодувание и чувствате, че всяка кавга може да бъде краят на връзката? Ако близостта ви не се възстанови след спорове, може да налагате връзката.

4. Показвате любовта си повече на публични места, отколкото у дома

Всеки човек и всяка връзка са различни. Може би си мислите, че е гадно да публикувате месечни годишнини в Instagram и да се срамувате да се целувате пред приятелите си, или може би искате светът да знае колко сте щастливи. Няма срам и в двата случая, но и двамата трябва да имате също толкова лични прояви на обич, колкото и публични. Ако искрата е налице, вероятно проявявате привързаност по случайност на публично място, а не нарочно. Разменяте усмивки в стаята, държите се за ръце под масата у дома или си казвате колко се обичате преди лягане.

целувка

Снимка: iStock

Вместо да се целувате постоянно пред приятелите си или да демонстрирате любовта си в социалните мрежи, може публично да хвалите постиженията на другия, да откраднете една-две целувки или прегръдки, когато мислите, че никой не гледа. Ако вашата привързаност е по-очевидна на публично място, отколкото у дома, връзката ви по-скоро е шоу, а не нещо лично.

5. Надявате се другият да се промени

Ако се хванете, че мислите как този човек би бил перфектен само ако направи определени неща, или ще имате страхотни отношения, само ако си мие чинията след всяко хранене, вие се опитвате да предизвикате искрата. И принудителните връзки никога няма да оцелеят. Не е необходимо винаги да имате еднакви ценности, вярвания и нагласи, но поне трябва да разбирате, уважавате и оценявате различията си. Не трябва да ги променяте, за да ги обичате. Докато сме на темата, ако смятате, че свързвате липсата на привлекателност със странна прическа или лош усет към модата, знайте, че това вероятно няма да се промени, дори ако си направят нова прическа или обновят гардероба си. Физическото привличане е свързано с това как телата ви се свързват и трябва да почувствате магнетично привличане към тях и неоспорима привързаност, която няма да зависи от променливи фактори.

6. Нямате си доверие

Разбира се, поставянето под въпрос на лоялността на партньора винаги е повод за притеснение за бъдещето на връзката. Ако не му вярвате, определено това не е човекът за вас. Ако те са личност, с която си струва да бъдете, ще се доверите на мнението им, ще цените техния принос и ще повярвате в това кои са. Имате вяра в тяхната честност и не поставяте под въпрос почтеността им. Обаждат се, когато кажат, че ще го направят, и те карат да се чувстваш в безопасност, когато сте разделени. Искрата зависи от привличането, да, но става дума и за връзката ви, когато не сте физически заедно.

7. Трябва да се преструвате, че сте заинтересувани

Вие и вашият партньор вероятно имате много различни интереси. Всъщност трябва, защото излизането с друга ваша версия би било скучно. Не, може да не се интересувате винаги от тяхната страст или хобита, но трябва да искате да научите повече, защото знаете колко е важно за тях и наистина искате да можете да споделяте това, което обичат. От друга страна, не трябва да се преструвате, че не обичате да слушате например саундтраковете на Бродуей в колата или да се чувствате така, сякаш никога не можете да говорите за най-новите модни тенденции, защото знаете, че партньорът ви няма да се интересува. Те трябва да искат да обичат всичко, което вие обичате, и да говорят за всичко, което искате. Ако очите им не блестят, когато говорите за деня си или не искате да попитате за най-новото им хоби, искрата може да не е там.

8. Представяте си живот с него, но това не ви вълнува

Това, че можете да си представите живота заедно, невинаги означава, че партньорът ви задължително е подходящ за вас. Когато мислите каква би била връзката, да имате дом, да създадете семейство или да остареете с този човек, дали фантазията е по-вълнуваща или всъщност е нещо, което ви се струва твърде обикновено и по задължение? Ако искрата е налице, ще очаквате с нетърпение всяка следваща стъпка и ще се видите щастливи заедно на 80 години. Ако насилвате връзката, няма да се вълнувате от живота с тях или ще се вълнувате повече от големите събития – сватба, покупка на къща, бебета и т. н. – и няма да можете да си представяте само вас двамата заедно след 50 години.

9. Нямате добро приятелство

Ако не се смеете, шегувате и не се наслаждавате дори на неромантично време заедно, вашата искра може да е просто илюзия, базирана на физическа химия или новост във връзката, но не и трайна. Не са ли най-добрите приятелства тези, които те правят глупав без причина и те карат да се смееш? Ако ще прекараш живота си с някого, по-добре това да е най-доброто приятелство, което някога си имал. Партньорът ви трябва да извади най-глупавото ви аз, защото така знаете, че ще ви кара да се смеете, когато нещата станат трудни, скучни или прекалено светски. Ето това е искра.

10. Чувствате се добре с тях само в определени среди

Може би ви е забавно да излизате с техните племенници, но постоянно се свивате, когато партньорът ви е около семейството ви, защото те не си пасват. Или може би си мислите, че ги обичате по време на романтичните срещи, но не можете да понасяте да сте около тях в неделя сутрин, когато се излежавате у дома. Вместо да се разсейвате от моментите, когато се чувствате добре с тях, съсредоточете се върху моментите, когато не се чувствате добре. Любовта е неудобство – това е грижа за нещо, когато не е лесно да го направиш. Ако чувствата ви към партньора са силни в някои обстановки, но липсват в други, искрата е просто илюзия, базирана на външни фактори.

11. Не се чувствате сигурни или уважавани

Често бъркаме искрата с много други емоции. Комфортът, пристрастяването и увлечението са често срещаните чувства, които се идентифицират погрешно като любов. Въпреки че любовта може да се почувства пристрастяваща, разликата между истинската зависимост и подобните на пристрастяването качества на любовта е, че със здравата любов (известна още като трайна искра) има и уважение, доверие и ангажираност. Ако просто сте пристрастени към човек (бърза искра), ще се почувствате по-скоро като в стремеж за постигане на успехи на всяка цена.

спор, връзка

Снимка: iStock

По същия начин разликата между удобната любов и любовта заради комфорта е чувството за безопасност. С удобна любов ще се чувствате в безопасност и доверие, независимо от всичко. Ако сте във връзка в името на комфорта, ще се чувствате неудобно винаги, когато не сте с партньора си, поради липса на доверие в него или във връзката. Осъзнайте какво е чувството на любовта и не го бъркайте с нищо друго.

12. Не сте на един и същи етап

Ние поставяме объркващи дефиниции и истории за това какво наистина означава „химия“, но истината е, че да имаш искра просто означава да си на една и съща страница – в хумора, в интимността, в ценностите и в това, което искаш от връзката. Ако има истинска искра, която ще продължи, когато новостта избледнее, няма да се налага да се съмнявате дали е там или не, защото и двамата просто ще знаете. Сродна душа, единственият или дори просто някого, с когото си струва да прекарвате време, никога няма да изглежда като нещо натрапено. Дори когато връзката се усеща трудна, защото ще бъде така, любовта един към друг никога няма да бъде. Така че, ако чувствате връзката си по странен начин, прекратете я.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари