IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко калории изгаря сексът?

18 март 2017 15 15

С различните пози и активности

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не е задължително да се потим във фитнеса или да се подлагаме на диети, за да изгорим калории. Когато се изпотим в спалнята, също можем да стопим немалко калории. Ето от колко можем да се лишим при различните активности, свързани със секса:

Целуване

Това е сред най-добрите начини да се настроим на вълна секс, но ползите на целувките не свършват дотук. Тази приятна активност има и допълнителна полза – изгарят се 23 калории за период от 20 минути.

Мастурбиране

По този начин също топим калории – за 15 минути се лишаваме от 32.

Секс в мисионерската поза

Според данни на проучване на специалисти от Университета на Монреал в Канада, по време на секс мъжете могат да изгорят до 100 калории, а жените близо 80, когато се отдадат на любовни ласки в продължение на 25 минути.

При мисионерската поза, която е класическата и я е опитвала може би всяка двойка, могат да се изгорят 76 калории за 20 минути.

Кучешката поза

Другата често срещана секс поза също помага да изгорим немалко калории – 80 за 20 минути.

Секс в изправено положение

Когато правим секс, докато сме изправени, за същия период от време губим около 66 калории.

Танц в скута

Идеален начин да се разгорещим и разнообразим. В този случай по-големите ползи са за жените, тъй като те са активните. За 30 минути дамите изгарят 143 калории, а мъжете – около 40.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари