IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Споделяме сексуални фантазии – сигурни сме във връзката си

29 март 2017 15 00

И сексуално удовлетворени

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато имаме сериозна връзка, сме склонни да делим всичко, или поне почти всичко. Може да няма никакъв проблем да споделяме храна, банята и наема, но понякога не се чувстваме комфортно да разкрием по-лични неща, като сексуални фантазии например.

Според данни на ново проучване, когато това не предизвиква никакво притеснение у нас, говори много за качеството на връзката ни.

За целите на проучването участват хора, повечето от които са хетеросексуални и имат дългосрочна връзка, която трае средно две години и половина. Те отговарят на въпроси онлайн.

Въпросите изследват стабилността на връзката, комуникацията между партньорите, степента на сексуална удовлетвореност, информацията относно секса, която те споделят, както и доколко са готови да говорят за неща, които партньорът им би приел като обидни.

Оказва се, че хората, които съобщават, че са сексуално удовлетворени, имат по-добра комуникация и са удовлетворени в много голяма степен от своята връзка и имат по-стабилна връзка помежду си.

Тези хора са по-склонни да споделят сексуалните си фантазии със своя партньор.

От проучването още става ясно, че хората са нервни в най-голяма степен, когато стане въпрос за минали преживявания, като анален секс и порнофилми.

Данните на проучването са поместени на страниците на The Journal of Sex Research.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари