IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 знака, че излизаме с емоционален манипулатор

3 юни 2017 15 15

По какво да го познаем?

3 знака, че излизаме с емоционален манипулатор

Когато сме влюбени, обикновено виждаме само положителните черти на човека до нас и намираме различни оправдания за негативните. Това е голяма част от очарованието на любовта, но крие и някои рискове, които никак не са за пренебрегване.

Възможно е да си имаме работа с емоционален манипулатор, за когото е почти сигурно, че ще превърне отношенията ни в деструктивна връзка.

По какво можем да познаем емоционалния манипулатор?

1. Съблазняването

Когато вниманието ни е изцяло върху него, на втората среща той ни казва думи като:

„Ти си моята любима.“

„Никога не трябва да се притесняваш отново. Аз съм до теб.“

„Ти си най-красивата жена, която съм виждал.“

„Имаш най-красивото тяло.“

„Обичам сърцето ти. Имаш такова красиво сърце.“

„Разбираш ме, както никой друг.“

Чарът може да бъде много опасен, когато се намираме в началото на връзката, а подобни думи ни карат да се влюбваме все по-силно.

2. Отношенията ни се развиват твърде бързо

Били сме на няколко срещи и вече сме влюбени до уши. Той ни пише стихове, оставя ни бележки и сладникави съобщения на телефона. Сексът е невероятен и се влюбваме все по-силно, а той иска да ускори нещата.

Казва неща като:

„Ще се омъжиш ли за мен?“

„Хей, ние няма да станем по-млади. Няма нужда да чакаме. Знаем, че това е правилно. Можем да пропуснем частта от ухажването.“

„Ще спестим толкова пари за наем.“

„Ще ти помагам със сметките.“

Когато сме били сами за известно време, дори може да почувстваме облекчение, че най-сетне сме открили човек, който да ни бъде подкрепа и опора и сме щастливи.

Усещаме, че стомахът ни е свит и не можем да спим през нощта, но отново намираме оправдание, а това обикновено са сигурни знаци, че нещо не е наред.

3. Сексуален контрол

Отначало сексът е вълнуващ, стимулиращ и мощен. Чувстваме се свързани и обичани. Но сега, когато партньорът ни е сигурен, че сме „негова“, правим секс все по-рядко.

Установяваме, че той иска да прави секс, когато сме много уморени или като говорим по телефона или излизаме навън. Може да ни доведе до ръба на оргазъм и изведнъж спира. Не се интересува от нашите нужди.

Всеки път, когато наистина го желаем, той се отдръпва, като казва: „Не мога да се справя с твоите нужди.“ Същевременно обаче в усамотение се любува на мъжки списания.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари