IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 задължителни неща, които щастливите двойки правят

12 октомври 2017 15 00

Контролът няма място в щастливата връзка

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не е нужно много, за да имате здрави и щастливи отношения с партньора си. Много често процесът на добра връзка се усложнява, като се придържате прекалено към обществените норми.

Един от ключовите аспекти в успеха на връзката е, че хората ценят равенството. Ако не сте съгласни с равенството, за какво мислите, че ще се съгласите? Вероятно не за много.

За да имате здравословни и щастливи отношения със своята половинка, имайте предвид изброените по-долу точки, тъй като те са от основно значение.

1. Вярвате, че партньорът ви е равен на вас

И двамата партньори трябва да имат едни и същи виждания за равенството. Ако те не постигнат съгласие в това отношение, как някога ще обсъждат чувствата, емоциите и мненията си по различните теми?

2. Давате и получавате

Във всяка една връзка реципрочността е от решаващо значение за добрите взаимоотношения. Никой от партньорите не бива да взема без да даде обратно. Трябва да има еднакво или близко количество даване и получаване.

3. Не се опитвате да контролирате другия

Важно е партньорите да уважават различното мнение на другия, без да се опитват да го контролират.
Те се съгласяват да не са на едно мнение и могат да обсъждат с уважение един към друг, дори когато мислят различно.

4. Приемате недостатъците на другия

Всеки има своите недостатъци или неща, върху които трябва да поработи, защото никой не е съвършен. Понякога тези недостатъци се оказват очарователни или се научавате да ги обичате.

Докато доброто превъзхожда лошото по отношение на онова, което търсите в партньора, това е най-важното. Онези малки неприятности или дребни неща са без особено значение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари