IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малък бум на забременяване: В седмицата около Свети Валентин

14 февруари 2018 16 20

Празникът на влюбените заема второто място по този показател

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Оказва се, че романтичната атмосфера, която витае на Свети Валентин, води до „малък бум на бебета“ девет месеца по-късно. Според данните на ново проучване в седмицата на Деня на влюбените се зачеват с пет процента повече бебета, в сравнение с останалата част от годината.

Оказва се, че в седмицата преди Свети Валентин са заченати 16263 бебета, докато в седмицата след празника – 16344. Тези данни, сравнени със средните седмични стойности от 15427, показват, че Денят на влюбените оказва влияние в това отношение.

От данните става ясно, че средата на февруари е на второ място след Коледа, когато най-много жени забременяват. Поради тази причина и бебетата през месец ноември често са повече.

От друга страна, през следващите две седмици след празника се наблюдава спад в зачеването – 14465 за една седмица.

Здравните служители заявяват още, че напредъкът в медицината може да означава, че бебетата, родени през 2018 г., се очаква да живеят по-дълго от останалите, достигайки възраст от 100 години.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари