IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учен: Мастурбацията е полезна за здравето

20 юли 2018 15 00

"Отпускала" човешкия организъм

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Според британския специалист Шон Стивънсън мастурбацията е полезна за здравето, тъй като тя "отпуска" човешкия организъм, съобщава сайтът Ромпър.

Стивънсън е автор на книги за правилното планиране на съня и почивката. Според него оргазмите трябва да бъдат включени в някакво разписание, тъй като физическата релаксация способства за по-правилната организация на почивката. Авторът изтъква, че редовната мастурбация е в състояние да активира един истински "хормонален коктейл", състоящ се от окситоцин, норадреналин, вазопресин, пролактин и серотонин.

По думите на Стивънсън тези хормони помагат за снижаването на стреса, значително понижават нивата на кортизола в организма и даже да регулират фазите на съня. При това физическата релаксация след оргазма подсилва дейността на мозъка и привежда в състояние на покой централната нервна система. Това позволява на човека да заспи бързо, без да употребява сънотворни. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари