IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк: Когато модата се превърне в емоция

18 септември 2015 09 02

Givenchy в Голямата ябълка

Снимка: Monica Feudi / Indigitalimages.com

Снимка: Monica Feudi / Indigitalimages.com

Идването на Givenchy в Ню Йорк и представянето на колекция пролет-лято 2016 може да се опише само с една дума – сърцераздирателно.

Изживяване, което трудно може да се опише, тъй като е нагледен пример за това, че изящната мода лесно се превръща в емоция и то не в каква да е, а от тази, чисто човешката.

Представянето на колекцията съвпадна с 14-тата година от атентатите в Ню Йорк над кулите близнаци и накара зрителите както да усетят красотата по един много по-специален и личен начин, така и да оценят живота в неговата същност.

От гледна точка за модната къща, линия пролет-лято 2016 е възможност за Рикардо Тиши да преразгледа и усъвършенства идеите на живота си, тъй като бележи един личен успех – десет години на позицията креативен директор за Givenchy.

Двете събития сякаш създадоха съвършената симбиоза и внесоха празничното усещане в ревюто.

Модната къща представи колекция, която като че повтаря буква по буква, калиграфски, черните и бели вариации на вдъхновението от женското бельо.

Тенденцията маркира основната линия, по която се движи създаването на фини рокли, материи и силуети.

Дантелените краища контрастират на строгите панталони, сякаш току-що откраднати от костюм в две части, а изпод тях деликатно се подават върховете на заострени обувки на висок ток.

Сака, палта тип „кимоно“ и прозрачни връхни дрехи с органза елементи характеризират предложенията.

Най-забележителните модели маркират най-доброто от висшата мода на Givenchy в две основи – рокля с ефект на пера и такава с кожени елементи, поставени върху тюл и обработени във формата на алигаторска кожа.

Емблематичният белег на модната къща също зае специално място в силуетите на модния подиум.

Бижутата-маски издигат на пиедестал имплементирането на странното в красивото, което в материален план се изразява в златна бижутерия, тюл и дантела.

В обобщение, колекцията за пролет-лято 2016 на Givenchy обрисува съвършения моден сбор от умения и вкус, които несъмнено са формирани от спомените за 90-те години и носят динамичния дух на този период.

Най-доброто можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари