IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Котката на Лагерфелд печели повече от Кендъл Дженър и Кара Делевин

21 юли 2017 13 41

Вижте как глезят най-богатата котка

Снимки: Instagram

Снимки: Instagram

Бялата красавица с ясносини очи от породата бирманска котка е толкова обожавана от известния си собственик, че живее като истинска принцеса. А името ѝ работи за нея и за криейтив директора на модна къща Chanel.

Само дето ненавижда парфюми, иначе отдавна да е станала и лице на Chanel №5.

Последният жест, с който дизайнерът увековечи любовта си към Шупет, бе да пусне на пазара нейно плюшено копие. Лимитираната серия на една от най-известните котки в света Лагерфелд прави в колаборация с немския производител на играчки Steiff. Плюшената писана е дълга 40 см и струва 499 евро. Пристига в стилна кутия с подарък механична мишка и, разбира се, със сертификат за автентичност. Може да се поръча в онлайн магазина на дизайнера – кarl. com, където се продават и други скъпи стоки от серията, свързана с любимата котка.

Оттам за 281 евро може да си купите ароматна свещ с неин автограф, за 317 ще получите цветна чанта с уши и мустаци, а за 299 евро – моден суитшърт със стилизиран образ на известното животинче. Ако не сте толкова платежоспособни, но истински си падате по Шупет, за вас има книга само за 21 евро, в която е описан невероятният ѝ котешки живот с множество снимки.

Истинската Шупет е невероятно стилна, затова има десетки хиляди последователи в Instagram и Twitter. Тя може да се мери с модели от ранга на Кендъл Дженър, защото няколко пъти е била корица на известни модни списания. Освен това, според проучване, направено от New York Daily News, през 2015-а Шупет е спечелила над 4 милиона долара – повече, отколкото моделът Кара Делевин за същата година.

Лагерфелд обаче счита, че няма опасност котката му да пострада от звездомания, защото във вените ѝ тече благородническа кръв.

„Тя няма представа колко е известна. Просто се държи като истинска принцеса, всяко нейно движение е прекрасно. И има толкова сини, сини, сини очи!“.

За лайфстайла на Шупет се носят легенди. Тя „пътува“ по улиците на Париж в транспортна чанта за домашни любимци на Louis Vuitton за фантастичната цена 52 000 евро. Котката има две лични прислужнички, които, както се говори, изпълняват всеки неин каприз и записват в специален дневник всичко, което прави.

Едната от слугините – Франсоаз, е фаворитката на Шупет – тя я реши, прави ѝ прически и всякакви други козметични процедури. Понеже, като всяка котка, тя не обича водата, не бива тормозена с баня, а я къпят само със сух шампоан. Лагерфелд разказва, че любимката му е голяма палавница – обича да тича из къщата, да лови мухи в градината и да му пречи, когато той работи.

А не дай боже да ѝ попадне някакъв документ на хартия – унищожава го незабавно. Шупет се храни два пъти на ден и винаги седи на специален стол на масата с Карл. Но трябва всеки път да ѝ се сервират по 3-4 неща едновременно, за да си избере какво ѝ се яде. А на всеки 10 дни я водят на профилактичен преглед при ветеринар.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари