IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отговорите на най-често задаваните въпроси за косата

8 октомври 2014 06 46

Ето ги и тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Грижата за косата и въпросите, свързани с нея, са изключително много и разнообразни. За сметка на това, обаче, има няколко универсални съвета, които подхождат на всеки тип коса.

Отговорите на най-често задаваните въпроси за косата ще ни помогнат да определим и установим правилната грижа за нашата грива.

Как да се отървем от пърхот?

За съжаление, този тип проблеми е сред най-често срещаните състояния на косата, без значение от нейния тип или здравина. Причините могат да бъдат много – от суха кожа, прекалено мазна кожа, екзема, псориазис, хормонални нарушения или гъбична инфекци. Разтворът от шампоан с цинк е известен със своята анти-бактериална функция и се бори много ефективно с пърхота.

Как се получава, че косата се омазнява при използването на шампоан за мазна коса?

Този „ефект“ е обикновена ответна реакция на организма срещу острото действие на шампоана. Когато се премахне естествената мазнина, кожата започва да отделя все по-голямо количество, за да се предпази от изсушаване. Добро решение е използването на шампоани, които са предназначени за суха и чувствителна коса, тъй като те ще премахнат омазняването и няма да задействат защитната реакция. Единствено нежни и щадящи скалпа почистващи продукти могат да ви помогнат при мазна коса.

Защо избледнява цвета на косата и как да го предотвратим?

Ако има нещо, което не трае вечно, то това е цвета на косата. Окисляването е една от най-значимите причини, поради които цветът се губи, защото по време на този естествен процес, кислородните молекули се прикрепват към цветните молекули в косата и цветът започва да избледнява. Твърдата, варовикова вода, също може да бъде причина за загуба на нюанса. Използвайте шампоан с подхранващи естествени съставки.

Как да разберете типа коса и грижата, която трябва за него?

Има няколко начина, по които да разберете кой е вашият тип коса. Ето някои от тях.

- Ако косата ви не е блестяща, освен ако не използвате специален продукт, най-вероятно е суха. Най-добрите козметични продукти при този тип са подхранващи и хидратиращи шампоани и балсами

- Ако ви е необходим един час, за да изсушите косата, най-вероятно имате тънък косъм. Използвайте шампоани, които са специално пригодени за обем.

- Ако косата ви изсъхва за повече от час и след това ви трябва стилизиращ продукт, за да я укротите, най-вероятно сте с гъста коса. Използвайте спрейове, които да предотвратят заплитането.

Как да възстановим косата след лятната почивка?

За да се върне здравословният блясък и добър вид на косата ви след почивка на брега на морето, ще ви е необходим комплекс от тонизиращи процедури. Смесвайте успокояващи балсами и шампоани с масло от ментол. Използвайте тази смес при всяко измиване и косата ви ще възвърне естествения си, красив външен вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари