IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не се къдри косата ни?

17 февруари 2015 11 01

Причината за невъзможните букли

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Притежателките на прави коси често тайничко завиждат на дамите с естествени букли. Най-известните лица в модната и киноиндустрията дават основен пример за перфектни прически, който непрестанно се опитваме да следим и ние.

С малката разлика, че можем да разчитаме само на двете си ръце, а не на куп специалисти.

Съществуват хиляди на брой подробно описани методи, с които да постигнете невероятни къдрици – всички изчетени и разбрани.

Голям проблем при много жени е, че въпреки стриктното следване на всяка една стъпка, косата им просто отказва да се накъдри.

Многобройните опити и повторения не дават особен резултат и нещата просто си отиват към приемане на естествената форма на косата и придържане към нея.

Защо се получава така и кои са основните причини, заради които косата не може да се накъдри?

Вижте отговора тук.

1. Ген

Най-основната възможна причина за несполучливите опити с машата и ролките е... просто ген. Естествената структура, текстура и плътност на косата са от изключително голямо значение за резултатите, които ще постигнете... или в случая, които няма да постигнете.

За щастие, всичко това е поправимо поне временно. Можете да поставите втвърдител на косата, например, за да и помогнете да запази дадената от вас форма. Всеки тип косъм може да се накъдри – това зависи единствено от времето и търпението, с които ще подходите.

2. Изтощение

Голямо значение за поддаването на обработка на косата има цялостното ѝ състояние. Колкото по-изтощена и цъфтяща е тя, толкова по-трудно ще получавате желаните резултати. Затова хидратирайте поне веднъж седмично и посещавайте често фризьор, който да премахва сухите и накъсани краища.

3. Сешоар

Най-сериозната причина, заради която косата ви не се поддава на обработка е... че я изтощавате преди да я изтощите. Имаме предвид, че с агресивния сешоар и постоянното ресане на мокра коса, вие използвате максималната възможност за приемане на форма още преди да сте започнали да се къдрите.

Вместо това, изсушете само корените, навийте ролките и след това насочете топлата струя – така едновременно ще премахнете влагата и ще зададете желаната форма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари