IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвършена кожа – как?

6 май 2015 05 14

Основни стъпки, които да не пропускате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Съвършената кожа често ни се струва възможна само в рекламите на козметичните марки.

Борим се всекидневно с неприятни „ефекти“ като белене на кожата, зачервявания, пъпки и други, които се появяват точно тогава, когато имаме важна среща или събитие.

За щастие, същата тази индустрия се бори с тези проблеми, като създава различни продукти, предназначени за всеки тип кожа и съобразени с нуждите на всяка жена.

Разбира се, за да извлечем максимален ефект, необходимо е да имаме и работеща техника, с която да ги поставяме.

Представяме ви основните стъпки и съвети при създаване на основа, с която да изглеждаме с перфектна кожа.

1. Течните формули при фон дьо тен-а са за препоръчване

Според експертите, фон дьо тен, който съдържа силикони, е най-добрият възможен избор. Твърде блестящите или матиращи продукти правят кожата да изглежда неестествена, а понякога дори прекалено изкуствена. В крайна сметка, не търсим този ефект, нали?

2. Четката за фон дьо тен е важна

Освен правилен продукт, трябва да съобразите и четката. Най-добрият начин да поставите добре фон дьо тен-а е следният: поставете малко количество върху ръката, вземете четката с изкуствен косъм и потопете. След това разнесете върху челюстта, малко върху бузите, носа и челото. Причините четката да е за предпочитане пред пръстите са две: първо, така няма как да поставите прекалено голямо количество, с което да изглеждате неестествени и второ, ще покрие по-добре.

3. Малката гъба за грим е задължителна

Смесването на различните продукти, особено ако използвате техника на контуриране на лицето, е много важно. В противен случай, тъмните и светлите линии ще останат точно толкова силно изразени, както след непосредственото им поставяне. С гъбата за грим ще ги слеете естествено и ще добиете красив и натурален вид.

4. Прахообразен или кремообразен руж?

Завършекът на грима по лицето се извършва с фино нанасяне на руж. Някои гримьори препоръчват кремообразните бронзанти, а други смятат, че няма чак толкова голямо значение. Важното е да не забравяте, че през студените месеци в годината е добре да подбирате по-розови пигменти, защото кожата е по-бяла. През лятото спокойно можете да се спрете на бронзови и перлени ефекти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари